Българската банка за развитие прави нов опит да продаде почивната

...
Българската банка за развитие прави нов опит да продаде почивната
Коментари Харесай

Втори опит: ББР иска да продаде голям хотел в Нареченски бани за 257 хиляди лева

Българската банка за развиване прави нов опит да продаде почивната база " Здравец " в известното с лековитите си води село Нареченски бани.
Прочетете още
Имотът бе пуснат за продажба от ББР при започване на лятото през портала за електронни търгове на Агенцията за обществените предприятия и надзор, като тогава началната цена бе 285 хиляди лв.. Сегашната стартова тръжна цена е с близо 40 000 лв. по-малко - 257 175 лв. без Данък добавена стойност. Стъпката за наддаване е 5144 лв.. 

Комплексът се състои от две елементи – четириетажен хотел с 54 двойни стаи със застроена повърхност 393 кв.м. и триетажна постройка (132 кв.м.) с 4 просторни жилището. Парцелът е с повърхност 941 кв.м. На партерния етаж има построен ресторант с панорама към река Чая.

До 1 август 1996 година почивния дом е бил в активите на държавна компания “Социален отдих ”. На 1 август с решение на Министерски съвет почивната база е трансферира безплатно на Националния застрахователен институт. На този стадий почивният дом е функционирал точно като леглова база по разнообразни посоки за балнеолечебни процедури. 

По неведоми пътища почивната база минава в частни ръце през 2006 година, когато е трансферирана на  " Европейски Съюз КОМ Н " ООД. Година по-късно в собствеността изникват имената на Гьока Хаджипетров - регионален шеф на Пловдив при държавното управление на Национална движение „Симеон Втори", правоприемник на пловдивския търговец и филантроп Хаджи Гьока Павлов, както и на Мария Петрова. През 2019 година парцелът е ипотекиран в ББР, които в последна сметка взимат собствеността и продават парцела сега. 

Базата е на извънредно безшумно и умерено място измежду красивата природа на Средните Родопи и е подобаваща за хотел или старешки дом. Нареченски бани е един от най-известните балнеолечебни курорти в България, като водите от трите минерални извора лекуват редица болести на нервната, сърдечно съдовата, опорно-двигателната система. Намира се на 190 km югозападно от София, 24 km югозападно от Асеновград, на 42 km южно от Пловдив и на 28 km северно от Чепеларе.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР