Българската банка за развитие е усъвършенствала трите продукта за подпомагане

...
Българската банка за развитие е усъвършенствала трите продукта за подпомагане
Коментари Харесай

По три схеми за евтини кредити помагат на хотелиери и ресторантьори у нас

Българската банка за развиване е усъвършенствала трите продукта за подкрепяне на хотелиери и ресторантьори, тъй че евтините заеми да са още по-полезни за бизнеса . Това стана ясно от срещата, проведена от ръководителя на Комисията по туризъм в Народното събрание Илин Димитров с представители на туристическия бизнес.

Изпълнителният шеф на ББР Владимир Георгиев изясни, че програмата за подкрепяне на бизнеса е на стойност 40 млн. лева

Хотелиерите могат да аплайват за заем до 750 000 лв., а ресторантьорите - за 500 000 лв. . По евтините заеми е очакван гратисен интервал, като той е 18 месеца за хотелиерите и 12 за ресторантьорите.
 Хотелиерите упорстват за незабавна среща с премиера Кирил Петков
Хотелиерите упорстват за незабавна среща с премиера Кирил Петков

Не били получили никакви помощи

Размерът на лихвите ще зависи от кредитния рейтинг на получателя, като минималната планувана рента е 2,8%, а при липса на задоволително огромно поръчителство и неприятно кредитно досие този % ще пораства. Кандидатите за заеми би трябвало да показват и финансови разбори плюс прогноза за предстоящите парични потоци, уточни още шефът на ББР.

За евтините заеми ще могат да аплайват хотелиери, които са затворили поради пандемията, както и заведения за хранене, които занапред отварят. Допустими за финансиране са и сдружения с просрочени отговорности до 90 дни, както и такива, които са били най-много 2 години на оперативна загуба в интервала 2018 - 2021 година

От своя страна ръководителят на БХРА Георги Щерев настоя страната да се намерения за вид за грантово финансиране, като най-малко 50% от цената на заемите, които ББР отпуска, да бъде безплатен.
 Ричард Алибегов: Мерките няма да стигнат до бизнеса
Ричард Алибегов: Мерките няма да стигнат до бизнеса

Против двойния стандарт на ограниченията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР