Българската банка за развитие (ББР) може да управлява бюджетни средства

...
Българската банка за развитие (ББР) може да управлява бюджетни средства
Коментари Харесай

Банката за развитие ще управлява бюджетни средства на Европейския съюз

Българската банка за развиване (ББР) може да ръководи бюджетни средства на Европейски Съюз по стратегия Invest EU, гласи решение на Европейската комисия, изпратено публично до ББР.

Банката е покрила сполучливо условията на финансовите регулации, използвани към централния бюджет на Европейски Съюз. ББР е първата и единствена финансова институция в страната с сходна акредитация. Участието ѝ в програмата InvestEU дава опция за основаване на нови артикули в секторите с пазарни несъответствия. Гаранцията от Европейски Съюз ще обезпечи облекчени условия при отпущането на заеми за дребния и междинния бизнес, като спомогне за привличане на повече банки-партньори в стратегиите на банката.

Програма InvestEU е инструмент на Европейски Съюз за вложения за възобновяване на стопанските системи, екологичния прогрес и заетостта. Тя е ориентирана към поддръжка на икономическия напредък след COVID-кризата. Фондът InvestEU работи посредством извънредни сътрудници по осъществяването, измежду които към този момент е и ББР.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР