Българската банка за развитие (ББР) изпрати позиция до медиите, с

...
Българската банка за развитие (ББР) изпрати позиция до медиите, с
Коментари Харесай

Банката за развитие не си дава сградата на Конституционния съд

Българската банка за развиване (ББР) изпрати позиция до медиите, с която реагира на концепцията на водачите на ГЕРБ Бойко Борисов, на " Продължаваме промяната " - Кирил Петков, на " Демократична България " - Христо Иванов и на Движение за права и свободи - Мустафа Карадайъ да придобие и даде на Конституционния съд постройка на банката.

Става въпрос за някогашната централа на " БНП Париба " на бул. " Цар Освободител ", която от 2011 година е част от активите на ББР.

В момента Конституционен съд се намира на последния етаж на главната постройка на Министерски съвет на ул. Дондуков 1. Той е там от основаването си през 1991 г.

С проекторешениео обаче се предлага Народното събрание да укаже на Министерският съвет да предприеме нужните дейности съгласно своите пълномощия да придобие и да даде на Конституционния съд постройката на Българската банка на развиване.

В претекстовете вносителите показват, че е " дълголетен казусът със сградния фонд и пространствата, в които Конституционния съд се обитава " и означават, че не е открито дейно решение и до ден сегашен " макар многократните напомняния ".

Позицията на ББР:

В късата позиция на ББР се споделя, че тя е осведомена с настояването Конституционен съд от 9 май 2023 г за пренасяне. По този мотив е осъществен оглед. " Компетентният орган за взимане на решение, според нормативната уредба, е Министерският съвет, в чийто състав е и принципалът на ББР. След взимане на решението, същото ще бъде оповестено ", приключва позицията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР