Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в

...
Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в
Коментари Харесай

Заведенията роптаят, искат им план срещу тероризъм

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) са възмутени от стартиралите инспекции за съществуването на „ проекти за антитероризъм “ от страна на ДАНС.

" Не стига, че сме притиснати до ъгъла и колкото да оцеляваме, а в този момент ни гонят и за антитерористични проекти, които, видите ли, ние сами трябвало да съставим?! Нито сме терористи, въпреки че към този момент започваме да имаме подозрение дали не ни смятат за такива, нито антитерористи. Откъде накъде заведенията би трябвало да сформират проект за битка с тероризма, с каква компетентност да го създадат, че и да бъдат проверявани дали има подобен и дали го извършват? Считаме това за цялостно безумство и нарушаване на гражданските ни права. Държавата би трябвало да се пробва да оказва помощ на дребния и междинен бизнес, а не да го мачка със странна нормативна уредба, която му вменява даже отговорности да се бори с тероризма ", пишат в гневна позиция до медиите от двете асоциации.

От БАЗ и СЗБ настояват, че това е поредния случай на признати безумни и ненужни нормативни актове, затрудняващи, а в някои случаи даже и спиращи работния развой в обектите.

От асоциациите чакат от виновните институции да се самосезират и да потърсят разговор с представителите на сектора, с цел да се поправят нередностите.

" Подкрепяме битката с тероризма, само че не считаме, че би трябвало да ни се вменяват отговорности да бъдем водещи в нея. А казусът не е частен и не става въпрос единствено за заведенията. Множество компании и структури са принудени да сформират " проект за битка с тероризма ", след което подлежат на инспекции дали имат подобен. Не ни/ви се има вяра, само че е реалност!!! ", завършват писмото си БАЗ и СЗБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР