Българската армия е готова да съдейства на МВР за налагане

...
Българската армия е готова да съдейства на МВР за налагане
Коментари Харесай

Армията се готви да помага на МВР в извънредното положение

Българската войска е подготвена да спомага на Министерство на вътрешните работи за налагане на ограничения за предотвратяване, ограничение и превъзмогване последствията от разпространяването и болестта с вируса COVID-19. По проект подготовката продължава със съответните ограничения. В тази връзка към този момент се създават съответните проекти и при решение на Министерски съвет въоръжените сили ще изпълнят поставените им задания.

Поради оповестеното изключително състояние се наложи да бъдат прекъснати всички занятия, изискващи предислоциране на огромни групи военнослужещи от един гарнизон в различен. Отменени са всички задгранични командировки и присъединяване на военнослужещи в учения зад граница до приключване периода на изключителното състояние.Това заяви Министерството на защитата.

Припомняме, че на 20 март депутатите, одобриха на второ четене текстове от изключителния закон и включиха армията, която да оказва помощ за битката с ковид.

Новите пълномощия на армията по Закона за изключителното състояние са ясно дефинирани и с цел да се стигне до тях, следва да се издаде акт на Министерския съвет. С него се дефинира при какви условия и ред въоръжените сили ще вземат участие взаимно и/или координирано с други органи.

Участието на въоръжените сили съгласно законовия текст на член 9 ще бъде обвързвано с използването на противоепидемични ограничения и ограничавания на територията на страната, на обособен район или на контролно-пропускателен пункт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР