Българската актриса Рос-Мари Янева е сред малкото български звезди, минавали

...
Българската актриса Рос-Мари Янева е сред малкото български звезди, минавали
Коментари Харесай

Късмет и дисциплина: Рецептата за успех на младата актриса Рос-Мари Янева

Българската актриса Рос-Мари Янева е измежду дребното български звезди, минавали по червения килим на влиятелния знаменит кинофестивал в Кан.

Красавицата, която постоянно е сравнявана с холивудската звезда Анджелина Джоли, участва на значимото събитие с два американски кино лентата, в които взе участие: The Bouncer и Adrenaline.

Да сбъднеш фантазията си за кино преди да станеш на 25 години. Какъв е пътят? Как се играе на една снимачна площадка със международни кино звезди? Какво е чувството да минеш по аления килим на Кан? За всичко това споделя  Рос-Мари Янева в " Часът на музите ". 

Рос-Мари разкрива повече за последния филм, който е снимала Subservience („ Подчинение “), в който взе участие и холивудския секссимвол Меган Фокс.

— Rosmari Yaneva (@YanevaRosmary)
" Мога да споделя, че филмът ще е доста забавен, тъй като ще е за изкуствения разсъдък, а аз играя един от роботите ", издава малко за сюжета младата актриса. 

На въпрос какво е чувството да си на прословутия червен килим на Кан, Рос-Мари дава неочакван отговор:

" Не е моята част това, не е нещо особено за мен, не е нещо към което съм се стремяла наложително. Като съм била дребна и съм гледала аления килим и съм считала, че е нещо особено, не е толкоз особено. Това, което за мен е по-специално, че по-късно мога да се срещна с доста забавни хора, експерти, артисти, продуценти, писатели. Това е, което мен персонално ме е въодушевило в цялото странствуване " , безапелационна е младата актриса. 

" Червеният килим е единствено част от нещо по-голямо " , добавя Рос-Мари и признава, че измежду нейните идоли е артистът Майкъл Дъглас. 

" Аз постоянно съм му била почитател от дребна и ми беше ужасно да си поговорим, защото се срещнахме след аления килим, нещо като афтър празненство. Той беше извънредно земен и отворен. Аз му споделих, че някои от неговите филми са ме стимулирали да стана актриса " , споделя младата дама. 

Тя споделя, че друга забавна среща е била с южнокорейския режисьор Парк Чан-ук и китайската актриса Танг Уей, които предходната година получиха премия от Кан за кино лентата " Decision To Leave ".

Рос-Мари се изстрелва непосредствено към огромното кино, назовава триумфа си " случайност ". 

" Беше инцидентно, не ми беше концепцията да отида непосредствено към американски филми, просто по този начин се случи, тъй като карах курсове в " Ню Бояна ". След това започнаха да ме викат, тъй като приказвам британски, немски и съветски език. Беше хубаво за непознатите продукции да можеш да приказваш разнообразни езици " , изяснява актрисата. 

Faux fur. Only faux fur.
— Rosmari Yaneva (@YanevaRosmary)
Тя признава, че не е имала огромен триумф с българските филми, след няколко кастинга, по този начин и не била определена, откровена е Рос-Мари. 

Тя споделя и за една от първите си функции, на жертвата на трафик на хора Валентина във кино лентата " Адреналин ". 

" Има смисъл от такива персонажи. Ако някой, който е в сходна обстановка и в случай че филмът има прекрасен край, може да даде живец на някой, който е в сходна обстановка " , безапелационна е Рос-Мари. 

След тази роля, тя е поканена в идващия филм The Bouncer , както тя сама признава-заради своята дисциплина. Там тя играе в основна роля и " влиза в кожата " на рускинята Силвия. 



Много се надявам филмът да се хареса на хората, тъй като е на сериозна тематика и моят персонаж минава през доста огромна смяна, изяснява българската актриса. Тя признава, че чисто психически е било предизвикателство да се се изиграе ролята. 

На въпрос по какъв начин се приготвя за функциите си, Рос-Мари разкрива своята загадка:

" Аз работя по метода на Лий Страсбърг. Моят наставник е родственик на Лий Страсбърг, който е работил с Мерлин Монро и други звезди. Неговият способ е влизането по-дълбоко в избран персонаж. С мен работи Саша Крейн, той работеше с мен на The Bouncer, към два месеца преди фотосите. "

Красавицата признава, че по време на фотосите рядко е излизала от хотела, като повода била студеното време. 

Младата актриса признава, че преди филм се подготвя като " за война " що се отнася до логиката на психиката. 



Рос-Мари Янева разкрива и какво е да си на една снимачна площадка с Меган Фокс.

" Меган Фокс е икона, аз не знам какво да кажа за нея, за мен бе голямо наслаждение да се срещна с нея. Това беше страховит развой. Беше много прочувствена сцена и се надявам, че се е получило добре " , споделя нашата актриса. 

" Вярвам, че актьорите би трябвало да се допълват един различен. Колкото по-добър артист седи против теб, толкоз по-добър артист си ти, тъй като той може да ти даде доста повече. Моето усърдие е било постоянно да давам доста повече и постоянно съм търсила препоръки за сцената по какъв начин я виждат, тъй като те са имали повече опит от мен. Винаги са били благи и са ми помагали " , безапелационна е Рос-Мари.

Младата актриса изненадващо признава, че не търси популярност.

" Не съм добра със обществени медии, не са ми приоритет. Приоритет ми е работата, която правя и която желая да правя в бъдеще. Ако в един миг работата ми е задоволително добра, тя ще приказва за себе си ". 

" Успехът за мен е да правиш това, което обичаш и това да бъде в унисон с ежедневния ти живот " , безапелационна е младата актриса. 



За славата е безапелационна:

" Като дребна копнеех. Сега малко ме плаши, тъй като не мога да си показва да изляза и да ме снимат и да ме следват, или нещо такова. Но мисля, че славата е нещо хубаво, когато имаш платформа и публичност да приказваш за неща, които в действителност имат смисъл " , изяснява Рос-Мари.

А на въпрос дали хубостта оказва помощ или пречи, тя е безапелационна:

" Да и двете, мисля, че има доста функции за красиви актриси, само че също по този начин мисля, че от време на време актрисите се поставят в една кутия, съгласно която, в случай че си хубав, нямаш гений ".

За своето ентусиазъм, Рос-Мари разкрива:

Много ме въодушевява, когато изгледам филм, който ме допре. Искам и аз по този начин да описвам. Вдъхновяват ме други артисти и това, че нуждая се да се показвам.
               

Мечтаните артисти, с които би желала да си партнира:

" Преди няколко дни гледах един обичан мой филм и се сетих какъв брой одобрявам играта на Едуард Нортън и Ръсел Кроу, Ричърд Гиър и бленувам си да работя с Робърт де Ниро, тъй като считам, че е доста занимателен ", споделя Рос-Мари, и признава, че фантазията ѝ е да си партнира с " великата актриса Джулия Робъртс "

Сред филмите, които съгласно Рос-Мари всеки би трябвало да гледа са: " Красив разум ", доста одобрявам старите филми: " Усещане за жена ", Decision To Leave. " Вавилон " и " Опенхаймер ", който е гледала към този момент 6 пъти. " Чисто актьорски и режисьорски одобрявам по какъв начин е изработен филмът. " Моята гръцка женитба " доста се смях на него. ", добавя младата актриса. 

Рос-Мари Янева признава, че се тормози от напредъка в региона на изкуствения разсъдък. 

" Много се тормозя по какъв начин се качва една фотография, милиони хора стартират да я споделят, а след това се оказва, че не е същинска, или генерирана от изкуствен интелект " , споделя тя. 



Формира възгледите си, както тя сама споделя " рационално ":

" Гледам да съм рационална, в сравнение с прочувствена за решения, които би трябвало да взема. Бях по-емоционален човек. Възгледите си ги образувам на база за избрана тематика, каква е историята и какви са вероятните изходи за нея. Като математическа задача " , разкрива младата актриса.

Рос-Мари Янева не крие, че сортира своите задължения и компаниите, с които работи. Разкрива, че неотдавна е отказала ангажимент, обвързван с фешън организация, защото е трябвало да облече дреха, направена от естествена кожа, а тя е безапелационен съперник на убийството на животни. 

Рос-Мари поучава всички млади артисти и тези, които желаят да се занимават с актьорско майсторство да четат и дребния шрифт, когато подписват контракти, тъй като могат да те обвържат по рисков метод даже за години.

Признава, че няма сътрудник и юрист преглежда нейните контракти. 

Отдава своята дисциплинираност на спортовете, които практикува като дете - тенис и лека атлетика. 

" Дисциплината, която спортът ти основава, изключително в случай че го правиш като дете и младеж, съгласно мен това е незаменимо откъм дисциплинираност, воля, блян, който ти основава. Остава ти вечно, калява те " , безапелационна е стройната дама. 

" Моят треньор - Тренер Янев, споделяше: Не можеш да пропуснеш подготовка, в случай че не си починал ", споделя Рос-Мари. 

" В промишлеността няма сигурност, не работиш непрекъснато, може и цяла година да не работиш, дисциплината е до някъде, има доста шанс " , изяснява актрисата. 

" Това, че съм направила няколко кино лентата, не ме прави нищо повече и не ме прави наложително сполучлива и не значи, че идната година аз наложително ще фотографирам " , скромна е Рос-Мари Янева.

" Моето предпочитание за мен и моята кариера е да имам смислени функции, когато някой ги гледа, те да допрян хората " , пожелава си младата актриса.

Като свои дела дефинира: " Експлоатация на животни в стилната промишленост, насилието над животни, изключително в България и климатичните промени, които излизат отвън надзор към този момент ", споделя Рос-Мари. 

" След 10 години ще съм на 35, виждам се пътувайки, снимайки и помагайки на хора и на животни с каквото има потребност и каквото мога ", безапелационна е младата актриса в отговор на въпрос за това по какъв начин се вижда идващото десетилетие. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР