Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва засилени проверки

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва засилени проверки
Коментари Харесай

Инспектори по храните тръгват на проверки по туристически обекти

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) стартира засилени инспекции по отношение на настъпващия летен туристически сезон. Те ще се правят на териториите на областите Варна, Бургас и Добрич.

Инспекторите ще ревизират магазини, преносими сезонни обекти, компании за кетъринг, заведения за хранене, в това число и такива, намиращи се на територията на хотелски комплекси, и туристически обекти, предлагащи услугата „ ол инклузив “, съобщи БНР.

По традиция специалистите ще наблюдават за генезис и право на предпазване на храните, за периодите на валидност и вярното етикетиране.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Липса на бармани и сервитьори след цялостното отваряне на за...

Във връзка с анти-COVID условията, проверяващите ще наблюдават с нараснало внимание дали са обезпечени подобаващи условия за измиване и стерилизация на работния инвентар в магазините, заведенията за хранене, ще инспектират оборудванията за измиване и подсушаване на ръцете, подобаващото работно облекло и персоналните защитни средства на личния състав.

Стриктно ще се следи дали работещите в обектите за публично хранене лица имат постоянно заверени персонални здравни книжки.

При нужда инспекторите от организацията по храните ще вършат взаимни инспекции с Министерство на вътрешните работи, данъчните, здравните инспекции и Комисията за отбрана на потребителите.

Проверките ще продължат до края на туристическия сезон.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР