Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), за периода от

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), за периода от
Коментари Харесай

Затвориха обект във Варна заради производство на сладолед с изтекъл срок на годност

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), за интервала от 26.06. до 14.07.2023 година, извърши засилени инспекции в цялата страна на предприятия, в които се прави произвеждане на сладолед. Това оповестиха от Агенцията.

Целта на инспекциите е определяне сходството на обектите с условията на настоящото законодателство, което включва съблюдаване условията на софтуерната документи за произвеждане на сладолед; входящ надзор на първични материали и материали; потребление на влаганите добавки; съблюдаване условията за даване информацията за храните на потребителите; проследимост на разнообразни партиди подготвен артикул и осъществяване на вътрешно мониторинговите стратегии.

Инспектори от отделите " Контрол на храните “ при Областните дирекции по сигурност на храните (ОДБХ) направиха общо 65 инспекции, при които са издадени 7 наставления за несъответствия по материално-техническата база на обектите, погрешно етикетиране и други.

На територията на ОДБХ Варна е затворен един обект, работещ след подадено съобщение от бизнес оператора за краткотрайно прекратена активност. Установени са следните нарушавания: при производството на сладолед се влагат първични материали с изминал период на валидност, погрешно предпазване на първични материали и храни, несъответствия в хигиеничното положение на обекта, неприятна хигиена на личния състав, липса на записи за проследимост. За установените нарушавания на бизнес оператора е връчен акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР