Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи продажба на

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установи продажба на
Коментари Харесай

Агенцията по храните засече нелегални продукти на пчеларско изложение |

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) откри продажба на незаконно импортирани ветеринарномедицински артикули (ВМП) на пчеларско ревю в Добрич, оповестиха от БАБХ.

Лекарствата са били без документи и без етикети на български език. ВМП са били конфискувани, формиран е акт.

След получен сигнал и осъществена инспекция Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) разкри продажба на незаконно импортирани ветеринарномедицински артикули (ВМП) на профилираното ревю „ Пчеломания “, което се организира в град Добрич.

При взаимна инспекция на инспектори от Областна дирекция по сигурност на храните (ОДБХ) Добрич, чиновници на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОД на МВР) и Национална организация по приходите (НАП) са открити незаконно импортирани ветеринарномедицински артикули без етикет на български език, за които не е предоставена информация за генезис и документи за закупуване. ВМП са били конфискувани от контролните органи.

Разкрит е и сръбски жител, който без да има лиценз за търговия на дребно с ВМП в Република България, е внесъл незаконно и предлага за продажба нерегламентирани за приложимост ветеринарномедицински артикули. Лекарствените артикули са конфискувани.

На нарушителя е формиран акт за административно нарушаване, според Закона за ветеринарномедицинската активност, издадено му е и наставление за регистрация на обект за търговия на дребно с ВМП.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР