Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен

...
Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен
Коментари Харесай

Росен Желязков заминава за Азербайджан с Тошко Йорданов и Драгомир Стойнев

Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, ще бъде на публично посещаване в Република Азербайджан на 4 март 2024 година Визитата е по покана на ръководителя на Милли Меджлиса (азербайджанския парламент) проф. доктор Сахиба Гафарова, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков ще беседва с ръководителя на Народното събрание на Азербайджан проф. доктор Сахиба Гафарова. След срещата на „ четири очи “ на ръководителите на двете законодателни институции ще стартират пленарните диалози сред представителите на парламентите на България и Азербайджан. Росен Желязков ще се подпише в почетната книга за публични посетители на азербайджанския Милли Меджлис.

В началото на визитата ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и водената от него парламентарна делегация ще отдадат респект пред паметта на националния водач Гейдар Алиев в Алеята на достойнството. Предвижда се по-късно народните представители да положат и венец в Алеята на мъчениците.

По време на формалното посещаване в Баку ръководителят на Народното събрание Росен Желязков ще беседва и с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев.

В състава на българската делегация са народните представители от Групата за другарство България – Азербайджан Десислава Трифонова (ПГ на ГЕРБ-СДС), ръководителят на Групата за другарство България – Азербайджан Хамид Хамид (ПГ на ДПС) и депутатите Ангел Георгиев (ПГ „ Възраждане “), Драгомир Стойнев (ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ и член на Групата за приятелство) и Тошко Йорданов (ПГ „ ИТН “).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР