Българска журналистка е брутално убита в Русе, пише британският вестник

...
Българска журналистка е брутално убита в Русе, пише британският вестник
Коментари Харесай

The Guardian гръмна: Българска журналистка е брутално убита в Русе

Българска журналистка е брутално убита в Русе, написа английският вестник The Gurdian Българска журналистака, която заяви за следствие на хипотетична корупция с европейски средства, е изнасилена и убита в граничния град Русе на река Дунав, оповестиха в неделя управляващите, представени от английския вестник The Guardian Българските прокурори обявиха, че тялото на 30-годишната Виктория Маринова е открито в парк в събота, написа Фокуснюз.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов сподели, че няма доказателства, че убийството е обвързвано с работата на Маринова: " Става въпрос за обезчестяване и ликвидиране ". Той добави, че няма информация, да е била застрашена. Българският министър председател Бойко Борисов сподели: " Най-добрите криминолози са изпратени в Русе, дано не ги притискаме. Беше взето огромно количество ДНК материал. Русенският районен прокурор Георги Георгиев съобщи: " Смъртта й е породена от удари в главата и задушаване и мобилният й телефон, ключовете на колата, очилата и част от облеклата й липсват. "

Очаква се полицията се чака да разкрие повече детайлности в понеделник. Маринова, която беше член на борда на телевизионната станция TVN в Русе - един от най-популярните телевизионни канали в Североизточна България - е третият публицист, погубен в Европейския съюз за една година. Тя показа настояща дискусионна стратегия, наречена " Детектор " за дребната телевизионна телевизия TVN на Русе. Програмата неотдавна бе обновена. Първият епизод на шоуто на 30 септември излъчи изявленията с проверяващите публицисти Димитър Стоянов от интернет страницата на Bivol.bg и Атила Биро от плана " Romanian Rise " за следствие на хипотетични измами, включващи средства на Европейски Съюз, свързани с огромни предприемачи и политици.

Двамата за малко бяха арестувани от полицията, до момента в който се опитваха да спрат унищожаването на документи, свързани със схемата, деяние на управляващите, наказано от " Репортери без граници " (RSF). " Ние сме в потрес. По никакъв метод в никакъв случай не сме получили никакви закани - ориентирани към нея или към малкия екран ", съобщи публицист от TVN пред AFP под изискване на анонимност, като добави, че той и неговите сътрудници в този момент се опасяват за тяхната сигурност. Той разказва някогашния си сътрудник като " извънредно порядъчен, упорит, постоянно се отдава изцяло на това, което прави и беше човек с извънредно възприятие за правдивост ". Собственикът на Bivol.bg Асен Йорданов обаче съобщи пред AFP, че медиите му са получили достоверна информация, че публицистите му са застрашени от нахлуване заради следствието, което се появи в шоуто на Маринова. " Смъртта на Виктория, бруталният метод, по който е била убита, е екзекуция. Тя би трябвало да служи като образец, нещо като предизвестие ", добави Йорданов. Представителят на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) за свободата на медиите в Харлем Дезир осъди убийството в обществената мрежа „ Туитър “: „ Шокирани сме от убийството на проверяващия публицист Виктория Маринован в България. Спешно призоваваме за цялостно и подробно следствие. Отговорните би трябвало да бъдат нанказани! “

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР