Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започна засилени проверки

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започна засилени проверки
Коментари Харесай

Засилени проверки на БАБХ във Варна и още две области

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) стартира засилени инспекции по отношение на летния туристически сезон.

Те се правят на териториите на областите Варна, Бургас и Добрич в обекти за търговия на дребно с храни, преносими, краткотрайни и сезонни обекти, обекти с активност кетъринг, заведения за публично хранене, включително и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти предлагащи услугата all inclusive и други

Проверките ще продължат до 15 септември , оповестиха за Moreto.net от БАБХ.

Инспекторите ще наблюдават за произхода и вярното предпазване на първични материали и храни , периодите на предпазване на храните, спазването на условията за даване на информация за храните на потребителите, както и вярното етикетиране.

Ще се подчертава на правилното етикетиране на предлаганите млечни артикули в проверяваните обекти и ще се прави проследимост на техните снабдители.

По време на инспекциите ще се обръща внимание обезпечени ли са подобаващи условия за измиване и стерилизация на работния инвентар, съоръжение и оборудванията за измиване и подсушаване на ръцете, уместно работно облекло и персонални защитни средства. Ще се следи и дали работещите в обектите за публично хранене лица имат постоянно заверени персонални здравни книжки .

При нужда инспекторите на Областните дирекции по сигурност на храните (ОДБХ) ще правят взаимни инспекции и с други органи като общините, КЗП, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и РЗИ.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР