Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) състави 28 Акта

...
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) състави 28 Акта
Коментари Харесай

БАБХ намери негодни храни в детски градини и училища

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) сформира 28 Акта за определяне на административно нарушаване и издаде 136 наставления при осъществени 2705 инспекции в хранителни блокове към детски ясли, детски градини, детски кухни-майки и учебни столове и бюфети на територията на цялата страна.

Засиленият надзор се организира по отношение на началото на образователната година, като задачата му е инспекция на сходството на обектите с условията на настоящото законодателство, осведомят от БАБХ.

При осъществените инспекции са установени нарушавания свързани с несъответствия по сградов фонд и съоръжение, неточни и нередовно водени записи по Системите за ръководство на сигурността на храните (СУБХ), съществуване на храни, които не дават отговор на Наредба №9/2011г. за характерните условия и качество на храните, предлагани в детските заведения, учебни столове и обекти за търговия на дребно на територията на учебни заведения и на детските заведения, предложение на храни с изминал период на валидност или без документи за генезис, както и липса на регистрация по член 12 от Закона за храните.

В резултат на инспекциите са възбранени и ориентирани за заличаване над 24 литра прясно мляко 155 яйца и над 70 кг храни, от които 13 кг артикул от птиче месо със наличие на соев протеин и консерванти, близо 1 кг кашкавал, който не е създаден по БДС, както и 850 г замразена риба с изминал период на валидност и над 18 кг бисквити в противоречие с условията на Наредба 9/2011г..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР