Българо-американски екип снима днес в единствения в страната Музей на

...
Българо-американски екип снима днес в единствения в страната Музей на
Коментари Харесай

Музеят на религиите в Стара Загора - снимачна площадка на танцов филм

Българо-американски екип снима през днешния ден в единствения в страната " Музей на религиите ".

С работно заглавие „ Поглед от ръба “ режисьор-хореографите Коста Каракашян и Стефани Ханджийска ще се опитат да покажат по кое време човешкото тяло е в естетика или изолираност със средата или пък водят до нейната съсипия. Филмът ще е проучване на разговора сред човек и заобикалящата го среда посредством актуален танц.

Идеята за кино лентата се появила по време на фотоси на къси видеа в Египет. Реализацията му се реализира с поддръжката на Национален фонд “Култура " и е част от програмата на " Пловдив 2019 - Европейска столица на културата ". Във кино лентата четирима български танцьори - Васил Зелямов, Гергана Илиева, Цвета Дойчева, Петър Грудов, обучавал се в Дерида Денс Център ще танцуват на 12 разнообразни културно-исторически и естествени места в България. Вече са снимали край Скалната арка на Тюленово, Слънчев бряг, през днешния ден в " Музея на религиите " в Стара Загора.
Утре отиват да снимат край потъващата и появяващата се църква на " Жребчево ", последващи дестинации са Казанлък и Пловдив, Проходната пещера и локация изненада в София. Целта на филмовия план е да въодушеви публиката да обича пространствата, които населява.
Коста Каракашян е приключил Колумбийския университет в Ню Йорк, а Стефани Ханджийска - магистратура " Съвременен танц " в Лондонската академия за актуален танц. Филма снимат кино лентата с двама американски актьори - оператора и монтажист Кевин Чиу и композитора Джулиън Лайтнър, който ще напише музиката за лентата след края на фотосите и се запознае със звуковата среда на всяко от дванадесетте определени места за фотоси. 

След снимането лентата ще има представяния в София и Пловдив и ще бъде изпратен за участия в интернационалните фестивали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР