"Българо-американска кредитна банка" АД (БАКБ) приключва деветмесечието с положителен финансов

...
"Българо-американска кредитна банка" АД (БАКБ) приключва деветмесечието с положителен финансов
Коментари Харесай

Печалбата на БАКБ расте с над 15%

"Българо-американска кредитна банка " АД (БАКБ) завършва деветмесечието с позитивен финансов резултат от 6.153 млн. лева след данъчно облагане, излиза наяве от консолидирания доклад на банката. Това значи, че облагата е с 15.2% по-висока по отношение на регистрираната година по-рано.

Този факт единствено акцентира подобряването на резултатите от активността на БАКБ, защото през деветмесечието на 2016 година групата регистрира забележителен ексклузивен доход в резултат на продажбата на притежаваното присъединяване във Visa Europe.

Приходите от съществена активност (приходи от лихви) се усилват с 542 хиляди лева до 28.8 млн. лева в кра яна септември. Основен принос за това имат лихвите от кредитна активност – 96.2 на 100. При чистите приходи от такси и комисиони се регистрира минимално покачване по отношение на предходната година до 3.963 млн. лв.. То е директно разследване от засилената пазарна конкуренция и наклонността към разширение на цифровите услуги.

За миналите месеци сред януари и септември броят на клиентите се е нараснал с 60%, факт, който ще поддържа проектите на банката за разширение на активността в идващите месеци, означават в отчета си мениджърите на банката.

Подобрението на финансовия резултат идва и от следваната политика за понижаване на разноските за активността, означават мениджърите на БАКБ, което пък главно се дължи на по-малкото разходи за хранителни запаси през интервала.

В края на третото тримесечие активите на групата доближиха 1.2 милиарда лева, като по отношение на края на 2016 година те са нарастнали с 12.3 на 100. Данните в доклада демонстрират нарастване на кредитния портфейл с 6.7% за година до 859.3 млн. лв..

По отношение на кредитирането БАКБ продължава диверсифицирането на кредитния портфейл посредством увеличение каузи на заемите за физически лица и дребни и междинни предприятия.

От началото на годината акциите на БАКБ нарастват с 32%, а през последните 12 месеца цената им набъбва още по-осезаемо - с 46.67%, което значи пазарна капитализация от 162.963 млн. лв..

На 19 октомври в Търговския указател бяха вписани промени в състава на Надзорния съвет на "Българо-американска кредитна банка " АД, според решение на Общото заседание на акционерите й от 29 септември. Тогава Джейсън Лайл Кук беше освободен от служба като член на Надзорния съвет на банката. На негово място пък бе определен Серж Лиоути, който е с мандат до 10 май 2021 година.

След регистриране на тези условия, Надзорният съвет на БАКБ се състои от трима члена, които ще ръководят банката до 10 ма 2021 година: Цветелина Бориславова Карагьозова, Мартин Бойчев Ганев и Серж Лиоути.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР