Българките ще бъдат домакини на първия двубой на 2/3 ноември

...
Българките ще бъдат домакини на първия двубой на 2/3 ноември
Коментари Харесай

България стартира срещу Италия в квалификациите за Световното по хандбал за жени

Българките ще бъдат домакини на първия дуел на 2/3 ноември тази година и ще гостуват в реванша на 5/6 ноември.

Победителят от дуела ще продължи във втората фаза от елиминациите, в която ще се включат още осем спечелили срещите си от първия квалификационен кръг, плюс отборът на на Чехия и 10 тима от идното Европейско състезание.

Общо 16 отбора от Стария континент ще заслужат правото за присъединяване на финалите на Мондиал 2023, като 10 от тях ще бъдат от пресявките, а останалите са защитаващият купата си и съорганизатор Норвегия, другите два домакина Швеция и Дания, както и три от най-хубавите сформира от континенталния шампионат от 4 до 20 ноември в Словения, Република Северна Македония и Черна гора.

Българският женски народен тим за последно взе участие в международни квалификации през 2011 година. Тогава отборът ни беше в група с Чехия, Латвия и още веднъж Италия. Гръбнакът на сегашния състав ще бъде от състезателки, състезаващи се в чужбина – Франция, Черна гора, Италия, Австрия и други, дружно с най-добре представящите се хандбалистки в родното състезание.

Двойките в първия кръг на квалификациите:Азербайджан – ПортугалияФарьорски острови – КосовоСловакия – ЛатвияИсландия – ИзраелГърция – Босна и ХерцеговинаУкрайна – ЛюксембургБългария – ИталияАвстрия – ФинландияВеликобритания – Турция
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР