Българката мъжка щафета в биатлона на 4х7.5 километра завърши на

...
Българката мъжка щафета в биатлона на 4х7.5 километра завърши на
Коментари Харесай

Мъжката ни щафета в биатлона завърши на 18-о място в Пекин

Българката мъжка щафета в биатлона на 4х7.5 километра приключи на 18-о място на Олимпийските игри в Пекин.

Тимът ни състав Благой Тодев, Владимир Илиев, Димитър Герджиков и Антон Синапов имаше упоритостите за по-предно класиране, само че по този начин и не съумя да го покаже.

Това беше и последният старт за мъжете. Утре (16 февруари) е щафетата и при дамите, още веднъж с българско присъединяване.

Благой Тодев натрупа огромно закъснение още на първия пост. Той позволи три неточности в стрелбата и съобщи щафетата с закъснение от 2.46 минути. Владимир Илиев се показа доста по-добре, като съумя да изведе отбора с няколко позиции напред, предавайки поста си на 16-а позиция, с две позволени неточности в стрелбата.

Димитър Герджиков на третия пост трябваше да прави наказателна обиколка след позиция „ лежащ “ и излезе на 20-а позиция. А Антон Синапов получи щафетата на 18-о място и финишира на тази позиция в крайното нареждане.

Изключително трагично се разви надпреварата за водещите щафети.

Отборът на Норвегия завоюва трета олимпийска купа в тази дисциплинираност. Тимът беше на едвам 8-о място след първия пост, само че в последна сметка, след поврат в края, съумя да изпревари всички. Стурла Холм Лагрейд, Тарей Бьо, Йоханес Тингес Бьо и Кристиансен минаха през трасето за 1:19.50.2 часа.

На второ място се подреди Франция, а на трето отборът на Руския олимпийски комитет.

„ Сборная “ претърпя цялостен провал в края на конкуренцията. Тимът водеше до последната пукотевица на последния пост, само че Едуард Латипов изпусна лидерската позиция с две наказателни обиколки на " прав ", макар че водеше с 50 секунди.

Българското присъединяване в биатлона завършва на следващия ден с щафетата при дамите от 9.45 часа.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР