Българката Ивелина Илиева спечели бронз в категория до 57 килограма

...
Българката Ивелина Илиева спечели бронз в категория до 57 килограма
Коментари Харесай

В Баку: Ивелина Илиева с бронз от турнира Гранд шлем по джудо

Българката Ивелина Илиева завоюва бронз в категория до 57 кг на шампионата Гранд шлем по джудо в Баку (Азербайджан) и взе първо отличие в кариерата си влиятелната верига.

Европейската вицешампионка от Казан 2016 Илиева надви в решаващия мач за медала над британката Леле Неърн с " ипон " в 1:29 минута на продължението.

31-годишната българка стартира конкуренцията с " ипон " против Сукурьон Аминова (Узбекистан), само че на четвъртфиналите загуби също с " ипон " от опитната 4-кратна европейска шампионка и 4-кратна международна вицешампионка Телма Монтейро (Португалия). На репешажите българката се оправи Исаскун Байерстерос Фернандес (Испания) с " ипон ", а в следствие победи и Неърн, с цел да заслужи място на подиума.

Другата българка в шампионата - Габриела Димитрова, също се показа мощно и записа най-хубав персонален резултат във веригата Гранд шлем.

21-годишната Габриела Димитрова приключи на пето място, откакто загуби мача с бронза в категория до 52 кг от олимпийската вицешампионка от Рио 2016 и двукратна европейска шампионка Одете Джуфрида (Италия) с " ипон " в 4:36 минута на продължението.

Преди това тя започва с триумф с " ипон " над Хаса Алмелайки (Саудитска Арабия), а по-късно се оправи с " вадзари " и с унгарката Река Пуп. На четвъртфиналите българката загуби с " ипон " след продължение от трикратната азиатска шампионка при девойките Сита Кадамбоева (Узбекистан), която в следствие стигна до бронза, а в първия кръг на репешажите Димитрова завоюва с " ипон " против Айдар Валиева (Узбекистан). В последна сметка не съумя да се пребори за място на подиума против Джуфрида.

Единственият представител на страната при мъжете Янислав Герчев отпадна на осминафиналите в категория до 66 кг. Европейският вицешампион Герчев претърпя проваляне с " вадзари " от защитаващия купата си в шампионата от предишния сезон и международен вицешампион от Будапеща 2017 Орхан Сафаров (Азербайджан), който този път се окачи с бронза. Преди това българинът стартира с победа с " вадзари " против Амит Бобович (Израел).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР