България завърши с два медала в движенията участието си на

...
България завърши с два медала в движенията участието си на
Коментари Харесай

Маринов девети на световното по вдигане на тежести в Богота

България приключи с два медала в придвижванията присъединяване си на международното състезание по повдигане на тежести за мъже и дами в Богота. Последни в колумбийската столица на подиума излязоха в категория до 102 кг Васил Маринов и Дейвид Фишеров, като Маринов зае девето място в дуела, а остаряла контузия в коляното попречи на представянето на Фишеров.

Двамата българи потеглиха с идентични тежести в изхвърлянето, като преодоляха 170 кг. След това Маринов подвигна 174 кг. и не съумя на 176 кг., до момента в който Фишеров почувства остра болежка в коляното и не можа да се оправи със 174 кг. и 177 кг. Това класира Маринов четвърти - на 1 кг. от медалите, а Фишеров остана десети, само че остарялата контузия в крайници го отхвърли от по-нататъшно присъединяване. Лидер бе иранецът Реза Дедар със 177 кг., като първите шестима се вместиха в едвам 3 кг., което правеше борбата за златото във второто придвижване и в дуела още по-оспорвана.

Маринов стартира изтласкването с 203 кг., а с цел да остане в зоната на медалите трябваше да направи огромен скок нагоре в тежестите. Във втория си опит той не подвигна 208 кг., по-късно, с цел да завоюва време сред излизанията си на подиума, изиска 210 кг, само че не съумя. В последна сметка българинът остана на девето място с 377 кг. дуел, а първенец с 391 кг. стана Фарез Ибрахим Елбак от Катар с 391 кг. (174 и 217).

Така България приключва присъединяване си на Световното състезание в Богота с два медала от придвижванията - злато със международни върхове за мъже, младежи и юноши (220 кг) в изтласкването на 18-годишния Карлос Насар в категория 89 кг. и сребро на Божидар Андреев в изхвърлянето в категория 73 кг.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР