България завърши представянето си на ЕвроБаскет 2022, но лъвовете“ могат

...
България завърши представянето си на ЕвроБаскет 2022, но лъвовете“ могат
Коментари Харесай

България завърши груповата фаза в Топ 8 за най-вкарващи отбори, Янис изпревари Везенков при топ-стрелците

България приключи представянето си на ЕвроБаскет 2022, само че „ лъвовете “ могат да се гордеят с играта си в Тбилиси в доста връзки. Тимът ни приключи груповата фаза на осмо място измежду най-резултатните тимове със приблизително 85 точки вкарани приблизително мач. №1 е Словения на Лука Дончич с 92,8 точки на мач, а по-късно са отборите на Германия и Сърбия.

България е на седмо място по брой маркирани точки – 427, а Дончич и компания са водачи и тук с 464 точки. Тимът ни е и седми в класацията за най-вече вкарани тройки с 35,8% успеваемост в стрелбата от отдалеченост. Нашите са осми в реализацията на наказателни удари със 78,9% от фаула.

България е пета в подреждането за най-вече асистенции със приблизително 21,6 на мач.

Лъвовете са били и много ефикасни като междинният коефициент на тима ни е 91,6, което им отрежда 12-то място измежду всички 24 тима.

С 6 дабъл-дабъла, четири от които на Александър Везенков, тимът ни е преди всичко измежду всички тимове.

Везенков заема второ място в класирането на най-хубави изпълнители след Янис Антетокумпо. С 26,8 точки на мач крилото на Олимпиакос изпревари Лука Дончич в груповата фаза. Янис е със приблизително 29,5 точки. Везенков обаче е вкарал общо повече точки от двамата и е водач със 134 точки в шампионата.

Сашо е и герой №1 досега с 61 овладени топки или 12,2 на мач, като изпреварва Йонас Валанчунас от Литва по този индикатор. Везенков е трети в класирането на най-ефективните играчи в груповата фаза след Антетокумпо и Никола Йокич от Сърбия. Средният му коефициент за петте дуела на българите на шампионата е 31,2. Сашо и Александър Мамукелашвили приключиха шампионата с 4 дабъл-дабъла.

Дий Бост е кратковременен водач при подавачите преди елиминациите с 42 завършващи паса и 8,4 приблизително мач.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР