България завърши на 15-о място в ЕВРОлигата по плажен футбол,

...
България завърши на 15-о място в ЕВРОлигата по плажен футбол,
Коментари Харесай

Националите по плажен футбол с историческо 15-о място в Европа

България приключи на 15-о място в ЕВРОлигата по плажен футбол, стана ясно от оповестеното публично класиране на конкуренцията.

 Шкорпиловци е хазаин на втория кръг на шампионата по плажен футбол
Шкорпиловци е хазаин на втория кръг на шампионата по плажен футбол

Четири тима ще спорят за три места на финалите

Постижението е историческо за този спорт у нас, а мястото в подреждането е най-високо от всички национални тимове в другите футболни разновидности през 2018 година

Припомняме, че отборът ни стана четвърти в Дивизия " Б " на шампионата, което на процедура е трето място след Румъния и Казахстан, защото първенецът във второто равнище Германия преди този момент изпадна като финален 12-и от Дивизия " А " и отбрани мястото си в елита.

Играчите на Симеон Христов записаха най-силното си присъединяване в шампионата това лято. Те завоюваха предварителната си група в Назаре, побеждавайки Андора, Норвегия и Чехия. За това те получиха купа, която е първата в историята на плажния ни футбол.

 Снимка 382097
Източник:

На финалите в италианския град Алгеро, Сардиния отборът ни започва неприятно с проваляне от бъдещия финалист Румъния, само че по-късно стигна до второто място в групата след победи над Норвегия и Англия, с цел да загуби най-после дребния край с най-малък резултат от Казахстан. Това обаче демонстрира голямо израстване на нашите, които за първи път реализират две победи във финалите и общо пет триумфа в седемте си мача от шампионата.

За страхотните си триумфи националите ни по плажен футбол получиха на два пъти награди, разпоредени персонално от президента на БФС Борислав Михайлов. Генерален спонсор на тима е Корпорация " Развитие ".

Догодина България сигурно ще бъде лидер на една от предварителните групи в ЕВРОлигата, а също така ще взе участие в международни квалификации за Мондиала, който на 99 % ще се организира в Парагвай.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР