България започна да работи по-активно върху изграждането на газоразпределителна мрежа

...
България започна да работи по-активно върху изграждането на газоразпределителна мрежа
Коментари Харесай

Шефът на "Газпром" заговори за българския участък от "Турски поток" и обяви...

България стартира да работи по-активно върху построяването на газоразпределителна мрежа след рецензии от страна на съветския президент Владимир Путин. Това съобщи в изявление президентът на компанията „ Газпром “ Алексей Милер, представен от "Фокус ".

Путин съобщи по-рано, че България съзнателно забавя осъществяването на плана „ Турски поток “ . Българският министър председател Бойко Борисов, разяснявайки изказването на съветския водач, изясни за дългите тръжни процедури, които са забавили процеса. По-късно Борисов увери, че строителството ще завърши в точния момент - до 31 май.

"Виждаме, че нашите български сътрудници сега работят доста по-интензивно от преди ", сподели Милер. В същото време министърът на енергетиката Александър Новак изрази убеденост, че България ще извърши отговорностите си.

"Днес работата е в разгара си, в огромен мащаб. Ние сме уверени, че българските сътрудници ще изпълнят отговорностите си и ще изградят своята част ", сподели Новак.

Путин се обърна към Борисов в Истанбул: „ Турски поток “ е... НА ЖИВО

Сръбският президент Александър Вучич акцентира, че страната му е завършила своята част от работата си и в този момент чака строителството да завърши от българска страна. "Всичко сме построили, само че към момента чакаме българите, когато те завършат газопровода в своята страна. "

Премиерът Борисов от своя страна сподели, че България построява своята газоразпределителна мрежа и е подготвена за приемане на огромно количество газ от Русия и Азербайджан.

"България построява своята газоразпределителна мрежа. И колкото повече газ идва от Русия и Азербайджан, толкоз повече можем да транспортираме по нашия газопровод през България. Готови сме за това ", сподели той.

„ Турски поток “, който започва на 8 януари, минава по дъното на Черно море от Русия до брега на Турция. Следва сухопътната директна линия до границата със прилежащите страни, откъдето в този момент газът се изнася за Гърция, България и Северна Македония.

В бъдеще (след привършване на построяването на цялата инфраструктура) газът ще доближава до Сърбия и Унгария. Капацитетът на газопровода с дължина 930 км е 31,5 милиарда кубически метра газ годишно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР