България все още не е изпратила в Европейския съд по

...
България все още не е изпратила в Европейския съд по
Коментари Харесай

Захариева: България все още анализира дали да обяви ограничаване на права

България към момента не е изпратила в Европейския съд по правата на индивида искане за ограничение на някои неосновни права, а проучва признатото от Народното събрание, обвързвано с изключителното състояние. Едва откакто се види какви текстове последно през днешния ден одобриха депутатите ще се вземе решение дали искане за така наречен дерогация ще е належащо. Това заяви пред Би Ти Ви министърът на външните работи Екатерина Захариева.

За това, че България приготвя съобщение до съда в Страсбург, че възнамерява да ограничи отчасти някои неосновни права, заяви в петък правосъдният министър Данаил Кирилов. Той сподели, че към този момент е подписал настояването, което ще бъде препратено до съда посредством външното министерство. В мнения адвокати разкритикуваха министъра за непрозрачните дейности, подхванати преди законодателството, обвързвано с ограничение на разпространяването на ковид, да е признато..

Захариева посочи, че " ние в този момент проучваме дали ще се наложи да желаяме дерогация " като три страни от Европейски Съюз са поискали, а останалите са решили, че могат да се борят с ковид в границите на настоящото законодателство и тя не им е нужна. " Докато не излезе законът, не можем да вземем дефинитивно решение, само че и да желаяме тя няма да е безкрайна и няма да ограничи още повече правата..Това не значи, че ще има гонене и вкарване в пандиза без съд и присъда. Не сме избързали, не сме го създали ", увери тя.

Захариева заяви, че не повече от 100 българи - самостоятелни туристи, обитават в чужбина и България прави старания да ги върне. В Сенегал, сега има десетина души туристи, а защото в тази страна няма българско дипломатическо посланичество, за прибирането спомага посланикът в Мароко.

Министърът акцентира, че те би трябвало да платят сами пътуването си, тъй като е " знамение ", че страната изобщо съумява да обезпечи седалки в самолетите.

На видеоконферентен диалог през днешния ден външните министри на Европейски Съюз са се разбрали в трети страни, в които множеството държави-членки нямат посолства, да бъдат представлявани от задачите на Европейската комисия.

Захариева сподели, че е обсъждан и отчет на специфичното звено към Европейската комисия, което се занимава с разбор на подправените вести. По неговите данни всяка десета вест за конронавируса е подправена единствено през последната седмица, а общо тежките подправени вести са над 100.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР