България влезе на едно от челните места по производство на

...
България влезе на едно от челните места по производство на
Коментари Харесай

В България е открита първата фабрика в Европа за важен медицински консуматив

България влезе на едно от челните места по произвеждане на нитрилни ръкавици в света. В Пловдив беше открита първата фабрика за произвеждане на този продукт в Европа. Инвестицията е на стойност 16 млн. лева, като 13 млн. лева за заем от ДЗЗД „ Фонд за устойчиви градове “ по линия на финансов инструмент „ Фонд за градско развиване “. Производствената мощ е реновирано индустриално хале в Южната промишлена зона на Пловдив. Преди две седмици различен огромен вложител – Liebherr, откри своя трети цех в Града под тепетата още веднъж в някогашна индустриална база, която е актуализирана и разширена.

Клиенти за новия продукт не липсват. „ Водим диалози, а с част от някои сме и подписали контракти, с клиенти от Германия, Франция, Испания, Унгария, Словения, Хърватска, Румъния, Сърбия, Северна Македония и Гърция. Имаме още 20-тина от Европейски Съюз. Таргетът ни е цяла Европа “, сподели за ФАКТИ Георги Петков, ръководител на борда на шефовете на PPS Manufacturing.

Артикулът е тясно обвързван с пандемията и разумно поражда въпросът каква би трябвало да е маркетинговата тактика, с цел да може компанията да се задържи на пазара и след нейния край. „ Най-големите ни конкурентни преимущества са, че може да доставяме за 3 работни дни до всяка точка в Европа. Може да доставим и дребни количества, тъй като в случай че би трябвало да поръчаш от Азия, би трябвало да поръчаш най-малко 1 резервоар и се чака от 3 до 4 месеца. Цената също е друга. Един цялостен камион в Европа коства 2000 EUR. Ние може да доставим за 3 дни за 2000 EUR един палет или един камион или 10 палета. Това с или без ковид са наши маркетингови конкурентни преимущества “, разяснява Петков.

Що се отнася до българския пазар има интерес и то от всички браншове. „ Тук на откриването бяха представители на огромните компании в медицината и в персоналните защитни средства. Индустрията, хранително-вкусовата област и медицината са сферите, в които се употребяват тези ръкавици “, добави Петков. Що се отнася до периодите на доставка за българския пазар, то те могат да бъдат и в границите на същия ден, в който е направена поръчката. „ Стараем се да държим на склад. Част от складовата база е тук – в индустриалната база. Ще имаме изнесен склад, който ще го наемем. В него ще караме големи количества, където друга компания да си разфасова, подрежда на колички, етикира и изпраща. Това е като аутсорсинг услуга за нас “, посочи Петков.

До края на годината проектите на компанията са да доближи оптималния възнамеряват потенциал дневно, а точно 800 000 броя нитрилни ръкавици.


















Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР