България винаги е подкрепяла Македония по пътя й към НАТО

...
България винаги е подкрепяла Македония по пътя й към НАТО
Коментари Харесай

Каракачанов разкри каква е била ролята на ген. Мутафчийски в битката с К-19

България постоянно е подкрепяла Македония по пътя й към НАТО и Европейски Съюз. България първа признава независимостта на страната. Въпросът е дали Македония желае да е в Европейски Съюз. Това сподели пред Канал 3 вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Той напомни, че заложените от нас параметри са ясни. "В Скопие би трябвало да признаят един път вечно, че историята до 1944 година е обща българска история. Споделена история с тях нямаме. Договорът за добросъседство е доста явен. Политиците на Скопие виждат, че България ги поддържа, даже, когато водят антибългарска политика. Вероятно си фантазират, че и в този момент ще стане по този начин. "

"Те имат своите неистини, с които живеят и натрапват подправената история на децата си. Номерът няма да мине. Те си мислят, че някой ще натисне България и ние ще отстъпим.

Тяхно право е да назовават езика си македонски, само че нямат право да градят национална еднаквост на база на грозни фалшификации. "

Красимир Каракачанов е сподели, че е изкарал 10-дневна карантина от контакта с командира на Военновъздушни сили. Два теста са му създали - на 5-ти и на 9-ти ден. По отношение на президента той сподели, че той е и висш главнокомандващ и има право да посещава поделения и гарнизони в България.

Не счита, че има "активно мероприятие ", тъй като сега, в който е открит позитивния тест на ген. Петров, ген Мутафчийски е уведомил президента. Каракачанов не би рискувал посещаване в Естония в подобен миг.

Каракачанов сподели, че не са застрашени бойните наряди поради COVID-19. Още преди да излезе случая с ген. Петров, е имало няколко инфектирани в Граф Игнатиево. Към момента има задоволително летци, които да пазят въздушното ни пространство.

За ролята на ген. Мутафчийски, съгласно Каракачанов тя е доста позитивна. Две седмици преди първите случаи у нас, в армията са били взети нужните ограничения по предписание на Мутафчийски.

Пътната карта на съдействието със Съединени американски щати. Много е значимо визитата му там за националната ни сигурност и защитата. По време на подписването на съглашението, не е говорено за пазаруването на нови изстребители. След съглашението, имаме опция да употребяваме преференции при възможна покупка на каквото и да е въоръжение.

Проектът за авиацията е за 16 самолета - 8 в този момент и 8 на втори стадий. Кога ще е този втори стадий, ще реши идващото българско държавно управление. Американското държавно управление подари два подготвителни изстребителя F-16. Те ще бъдат употребявани за образование на персоналния състав.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР