България вече е черния списък на Русия от неприятелски държави.

...
България вече е черния списък на Русия от неприятелски държави.
Коментари Харесай

Русия включи и Бъгария в списъка с неприятелски държави

България към този момент е " черния " лист на Русия от вражески страни. От през вчерашния ден сутринта страната е сложена в листа с евентуални врагове, съгласно информация, изнесена в предаването " 60 минути по горещите следи " на основния съветски федерален ТВ канал " Россия 1 ".

" Що се отнася до приятелите, кои са другари не знаем, само че тази заран бе освежен описът (с неприятелските държави). Покажете апелирам на екрана - наложи ни се (на Русия) да впишем сутринта в него и България ", съобщи водещата, когато бе показан описът на Кремъл с неприятелските страни.

България е добавена към вписаните по-рано вражески страни: Съединени американски щати, Полша, Чехия, Литва, Латвия, Естония, Англия, Грузия, Украйна и Австралия, разясниха от московската медия. 

Причината са събитията от последните дни, когато българската прокуратура разгласи за съветска връзка с 4 гърмежа в хранилища и индустриални пространства на фабрики за утилизация на взривни субстанции, произвеждане на оръжие и муниции, станали в последните 10 години и свързани с Емилиян Гебрев, написа " Сега ".

По този мотив вчера външният министър Екатерина Захариева уведоми русия дипломат Елеонора Митрофанова, че пом.-военният аташе на съветското посолство в София е обявен за личност нон грата и до 5 май би трябвало да напусне страната.

Освен това от българското Министерство на външните работи оповестиха, че България е поискала " правоохранителните органи на Русия да окажат цялостно подпомагане на българските управляващи в следствието на гърмежите в български оръжейни хранилища, унищожаването на материални доказателства при пожар и отравянето на трима български жители, с цел да може да бъдат разкрити причинителите и предадени на съд ". 

На това Москва отговори витиевато, че " при постъпване на съответното питане съветските способени органи ще го прегледат по открития ред, според настоящите двустранни договорености в тази връзка ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР