България въвежда системата „AMBER Alert – изчезнало дете“, свързана със

...
България въвежда системата „AMBER Alert – изчезнало дете“, свързана със
Коментари Харесай

ГДБОП ще търси изчезнали деца чрез Фейсбук

България вкарва системата „ AMBER Alert – изчезнало дете “, обвързвана със обществената мрежа Фейсбук, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. С това страната ни ще е една от първите в района, която ще я употребява.

Фейсбук ще се бори с 60 млн. подправени профила

„ AMBER Alert – изчезнало дете “ съставлява система, обвързвана с приложението на Фейсбук, която дава опция на правоохранителните органи да изпратят известие, съдържащо настояща фотография и информация за търсеното дете, до всички консуматори на обществената мрежа, намиращи се в радиус от 200 км от местоположението на изгубване.

С над 2 милиарда консуматори този инструмент е извънредно мощен при издирването на изчезнали деца с заплаха за живота и здравето им.

Въвеждането на системата „ AMBER Alert – изчезнало дете” се случва с помощта на съдействие през последните 4 години сред бранш „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП – Министерство на вътрешните работи и компанията Фейсбук Inc и в подтекста на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Стартът ще бъде даден на 29 януари, на конференция в ГДБОП, в която ще вземат участие представители на управлението на Министерство на вътрешните работи и на ГДБОП, както и шефовете по сигурността във Фейсбук Inc за Европа.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР