България в момента е председател на Европейския съвет и самото

...
България в момента е председател на Европейския съвет и самото
Коментари Харесай

Ердоган иска реципрочност и ремонт на джамиите у нас

България сега е ръководител на Европейския съвет и самото разкриване на църквата „ Св. Стефан ” е в един подобен миг и това е значимо обръщение за интернационалната общественост. С това Истанбул в действителност демонстрира, че другите религии и култури живеят дружно в този град и още един път демонстрираме това на целия свят. Това съобщи президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, съобщи специфичният делегат на БГНЕС в Истанбул Георги Пашкулев.

Със железен скелет Желязната черква към момента е единственият образец в света, тази черква е от 1898 година и към този момент 120 години тя е на крайници. Тя е храм за българската общественост, само че също така дава принос и за хубостта и благосъстоянието на Истанбул.

По време на Османската империя на територията на българската страна има редица исторически обекти, построени от Османската империя в България тези обекти също имат потребност от реституция. Ние знаем това и както при Желязната черква съхраняването на тази обща история може да бъде осъществено взаимно и дружно. С нашите български другари ние осъществихме реставрацията на Желязната черква и с това съдействие се надяваме да реставрираме и историческите и религиозни монументи в България. В София има единствено една джамия, отворена за работа. За мен ще е наслаждение да открием и приключването на тази реституция, съобщи Ердоган. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР