България участва на най-голямото и престижно международно туристическо изложение в

...
България участва на най-голямото и престижно международно туристическо изложение в
Коментари Харесай

България участва на най-голямото международно туристическо изложение в света

България взе участие на най-голямото и влиятелно интернационално туристическо ревю в света  Internationale Tourismus-Börse /ITB/, което се организира от през днешния ден до 9-ти март в Берлин, Германия .

В немската столица е и служебният отраслов министър Илин Димитров . По време на визитата си той ще се срещне с Дитер Янечек , координатор с сектор туризъм във Федералното министерство на стопанската система и изменението на климата. В програмата на министър Димитров са планувани редица срещи с едни от най-големите представители на туристическия бизнес в Германия – планувана е среща с представители на Асоциацията на Германските туроператори , с авиопревозвачи и други.

В рамките на ITB Берлин, годишно Провинция Баден-Вюртемберг, взаимно с националните представителства на съответната страна-партньор, провежда Дунавски салон, който се организира на втория ден от ревюто в представителството на Баден-Вюртемберг в Берлин, като страната ни ще бъде показана и на това особено събитие. Традиционно гостите са представители от дипломатическия корпус в Германия , водещи интернационалните туристически и други медии, академичната общественост в Берлин, както и редица участници от туристическия отрасъл.

ITB – Берлин е най-престижното събитие за туристическата промишленост от целия свят , като в предпандемичната 2019 година на него са се показали над 10 000 изложители , присъединяване са взели 113 500 експерти от над 180 страни.

През последните три години ревюто се организираше единствено в цифров формат , поради разпространяването на COVID-19. От тази година ITB се завръща, като се организира в нов формат, предопределен единствено за експерти в сектора – като B2B платформа, която ще даде опция на туристически компании и дестинации от целия свят да се показват в интервала от 06-09 март 2023 година

Българският щанд е на повърхност от 500 кв. м. , ситуиран в новата зала Hub 27 на изложбения конгресен център Berlin Expo Center. На него ще се показват 44 български туристически компании и общински администрации.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР