България участва активно в дейността на международната организация Интерокеанметал и

...
България участва активно в дейността на международната организация Интерокеанметал и
Коментари Харесай

Красимир Първанов: Интерокеанметал съдейства за по-голяма сигурност на енергийните доставки


България взе участие интензивно в активността на интернационалната организация Интерокеанметал и това подхожда напълно на един от главните ни цели в енергийната област, а точно – сигурност на енергийните доставки. Това сподели заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов, който откри в Бургас юбилейното 70-то съвещание на Съвета на организацията.

Пред участниците във форума заместник-министър Първанов акцентира, че страната ни е водеща в европейския рудодобив, а държавната политика в бранша следва европейските правила за уравновесен стопански, обществено и екологосъобразен метод към добива и преработката на подземни благосъстояния. В този аспект България преглежда и своето присъединяване в Интерокеанметал, добави Първанов.

Полиметалните конкреции са познати на човечеството повече от 120 години, само че през последните две десетилетия ползата към тяхното изследване и промишлено асимилиране от дъното на Световния океан доста нараства, с оглед усвояването им като различни източници на стратегически метали.

Международната организация Интерокеанметал, в която взе участие и България, е получила право за търсене, изследване и подготовка за промишлено асимилиране на полиметални конкреции на повърхност от 75 хиляди кв. км. в полето „ Кларион-Клипертон “, ситуирано в североизточната част на Тихия океан. В организацията вземат участие още Куба, Полша, Чехия, Словакия и Русия. По предложение на българската страна юбилейното 70-то съвещание на Съвета на Интерокеанметал се организира в Бургас.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР