България твърдо подкрепя Албания по пътя й към европейското семейство.

...
България твърдо подкрепя Албания по пътя й към европейското семейство.
Коментари Харесай

Борисов: Албания показа посветеността си към европейските ценности и има нашата подкрепа

България твърдо поддържа Албания по пътя й към европейското семейство. Считаме, че сте посочили посветеността си към европейските полезности, отговорността и мотивацията да вървите напред и имате нашата поддръжка. Това е споделил министър председателят Бойко Борисов, който е провел телефонен диалог с албанския си сътрудник Еди Рама, оповестиха от държавната осведомителна работа. Във фокуса на диалога е била позицията на страната ни за преговорните рамки за присъединение на Албания и Република Северна Македония към Европейския съюз.

Борисов е отбелязал, че страната ни е измежду най-силните покровители на процеса по разширение на Съюза и по тази причина е издигнала тематиката високо в европейския дневен ред по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година „ Защото европейската вероятност е най-силната мотивация за реализиране на преход към демократично ръководство и пазарна стопанска система в Западните Балкани “, е добавил министър председателят.

Във връзка с европейската интеграция на Република Северна Македония, министър-председателят е изтъкнал, че България е една от страните, които най-вече са упорствали и желали западната ни съседка да стане част от Европейски Съюз. В този подтекст напъните на България постоянно са били ориентирани към постигането на консенсус по значимите за двете страни тематики. „ За страдание сходна ангажираност не се следи от страна на Република Северна Македония. Готови сме да продължим диалозите и интензивно да работим в осъществяване на Договора за добросъседство “, е споделил още Борисов пред албанския министър председател.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР