България, Турция и Румъния ще бъдат с най-добрите си състезатели

...
България, Турция и Румъния ще бъдат с най-добрите си състезатели
Коментари Харесай

България, Турция и Румъния с най-доброто на първата Балканиада по снежен волейбол

България, Турция и Румъния ще бъдат с най-хубавите си състезатели на първата Балканиада по снежен волейбол. Състезанието ще е в Родопите - на връх Перелик, от 17 до 19 март. България е една от страните, които първи започнаха да развиват новия спорт и той се трансформира от ден на ден в приоритет на федерацията.

Главен мотор на Балканиадата е Тодор Стоянов, който е президент на Техническата комисия по снежен и плажен волейбол към Балканската волейболна асоциация.

„ Миналата година направихме първото републиканско състезание по снежен волейбол – описа Стоянов. – Този спорт се развива най-силно в Европа, а ние сме измежду страните, които работят най-вече дружно с Италия, Франция, Австрия, Турция и Румъния. На първо място снежният волейбол би трябвало да стане атрактивен състезателен артикул, а след това ще се основават състезатели. “

Първото Републиканско състезание беше проведено по всички условия на международната и европейската федерация. Не е имало никакви взаимни отстъпки с критериите.

„ Така поставихме висок стандарт – продължи Стоянов. – В Европа се провежда работна група за развиването на снежния волейбол, в която членуваме петима души. Благодарение най-много на Италия и Австрия, спортът набира скорост. Президентът на федерацията Любо Ганев е извънредно деен и желае снежният волейбол да бъде на високо равнище в България. Групата, която CEV провежда, създава разпоредбите, избира най-подходящите курорти, дефинира възрастовите групи. “

От октомври Ганев и Стоянов създават организирането на Балканиадата. Двамата посетиха същия спонсор и място, тъй като още от предходната година хората на Перелик имаха предпочитание да продължат.

Какви са условията за Балканско състезание?

Задължително би трябвало да вземат участие минимум четири тима. И те да са при мъже и дами. Също е належащо да се употребява един от четирите формата, които предлага CEV.

Турнирът би трябвало да е под шапката на зоналната организация, в тази ситуация - Балканската волейболна асоциация. За да има статут на интернационален, би трябвало да вземат участие минимум три страни. Освен това шампионатът ще бъде включен в платформата на FIVB и CEV. Необходимо е всички състезатели да се записват 10 дни преди началото. Всички резултати се вкарват в платформата и могат да се наблюдават онлайн по целия свят.

Спонсорът даде обещание и награден фонд, който занапред ще бъде разгласен. Всички състезатели ще получат точки за ранглистата. Те са два пъти повече, в сравнение с републиканско състезание.

„ Първоначално бяхме определили Балканиадата да е от 31 март до 2 април, само че не знаехме, че тогава ще са изборите – продължи Стоянов. – Изместихме шампионата седмица по-рано. Но в Европа има четири интернационалните надпревари по снежен волейбол. На три от тях хазаин трябваше да е Турция, само че поради земетресението бяха отсрочени. Така остана само в Австрия сред 24 и 26 март. Съгласувахме с Любо Ганев нашият да бъде сред 17 и 19 март. Не е хубаво в един уикенд да приключи целият сезон в европейския снежен волейбол. “

България ще бъде показана от Варна и Плевен при дамите, които приключиха на първите две места на Републиканското състезание. При мъжете е първенецът Смолян 2, както и Рудозем, който приключи трети. Всички тимове ще бъдат регистрирани в понеделник.
 Първото Балканско състезание по снежен волейбол ще се организира в България Първото Балканско състезание по снежен волейбол ще се организира в България
Федерацията поръча екипи за тимовете и формалните лица. А от CEV към този момент изпратиха топки. В първия ден ще има по един мач за всеки отбор, а на идващия – по два.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Часовете ще бъдат съобразени по отношение на прогнозата за времето.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР