България трябва да продължи да помага на всички хора, търсещи

...
България трябва да продължи да помага на всички хора, търсещи
Коментари Харесай

Радев: Ще продължим да помагаме на Украйна в рамките на възможностите си

България би трябвало да продължи да оказва помощ на всички хора, търсещи избавление от войната. Ще продължим да оказваме помощ на Украйна в границите на своите благоприятни условия. Това сподели президентът Румен Радев във връзка „ техническата помощ ” към Украйна, призната от комисия в Народното събрание. И добави: „ България следва да даде средства за самостоятелна отбрана - бронежилетки, каски и други пакети за отбрана ”.

Радев сподели, че сме признателни на всички - както на българските институции, по този начин и на украинската, и на съветската страна за извеждането на моряците ни от Мариупол.

Относно информацията, че външният министър на Украйна Дмитро Кулеба си е тръгнал отчаян от България, Радев сподели: „ Той неведнъж изрази своята дълбока благодарност за ролята на страната ни и за нашата помощ. Изрази го и пред мен ”, добави той.

Твърденията на двама някогашни военни министри, че Съединени американски щати могат да отсрочат доставката на F-16 поради липса на доверие към страната президентът дефинира като „ безспорни спекулации ”. „ Не съм чул държавното управление на Щатите да е назначило някогашни български министри за свои представители ”, посочи той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР