България трябва бъде по-решителна и да действа в синхрон с

...
България трябва бъде по-решителна и да действа в синхрон с
Коментари Харесай

Посланик Москаленко: Надявам се, че България ще предостави старо съветско оръжие на Украйна

България би трябвало бъде по-решителна и да работи в синхрон с цяла Европа и евроатлантическия свят във връзка с войната в Украйна, съобщи пред Нова тв посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко.

“Най-важното въпреки всичко е, че София поддържа Киев в неговата обективна битка за независимост и самостоятелност и за отстояване на всемирен и европейски правила. България е на страната на правдата, поддържайки глобите против Русия ”, разяснява още посланикът. И изрази вяра, че страната ни ще достави остаряло руско оръжие на Украйна. ”Би трябвало България да даде оръжие на Украйна, което да бъде употребявано в битката за самостоятелност. За сметка на това българската войска би трябвало да бъде превъоръжавана със модерни натовски оръжия ”, разясни той.

Дипломатът предизвести, че офанзивата против Украйна въздейства на цяла Европа.

Москаленко цитира президента Зеленски и изрично сподели, че мирни договаряния с Русия са вероятни, единствено в случай че съветските войски се изтеглят от украинска територия – в това число от Крим и Донбас. Според посланикът е невероятно “замразяване ” или отсрочване на войната във времето, тъй като “това ще бъде една отмора за тях за прегрупиране на сили и продължение на захватническите и империалистически дейности ”.

Той прикани Европа да осъзнае, че “рискове от нуклеарна опасност съществуват ”. “Как може сходна опасност да е блъф, откакто съветските войски завзеха Запорожката АЕЦ и обстрелват градове от нея ”, сподели Москаленко и добави: “Освен това те обстрелват и самата централа и след това упрекват украинските сили ”.

Той отхвърли тезата Украйна да се откаже от свои територии, с цел да има успокоение в Европа.

Москаленко разяснява и атентата, при който почина дъщерята на съветския публичен деятел Александър Дугин – Дария. „ В стила на Путин е да упрекна Украйна за убийството на Дария Дугина “, съобщи Москаленко.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР