България спечели с 1:0 като гост срещу Полша в мач

...
България спечели с 1:0 като гост срещу Полша в мач
Коментари Харесай

Българският национален отбор по футбол за младежи до 21 г. спечели евроквалификацията срещу Полша

България завоюва с 1:0 като посетител против Полша в мач от квалификационна група " D " за европейско състезание за младежи до 21 години. Голът на успеха за българския тим осъществя Марин Петков след почивката.

Домакините започнаха по-активно, само че не съумяха да застрашат вратата, защитавана от Дамян Христов. В осмата минута " трикольорите " на два пъти пробваха да застрашат вратата на домакините посредством Станислав Шопов, чиито удари бяха блокирани.

В 14-ата минута Мартин Сораков пусна за Шопов, който стреля тъкмо, само че вратарят Кацпер Тобиаш избави. Малко по-късно домакините дадоха отговор с отдалечен шут на Якуб Калужински, а топката мина над напречната греда.

Младите български гении проведоха още едно рисково състояние, когато Марин Петков се възползва от неточност в отбраната на Полша и напредна с топка в крайници. Крилото на Левски пусна надясно към Георги Николов, който незабавно стреля, само че ударът му бе блокиран.

Полувремето приключи опит за напън на поляците, само че защитата на България се оправи със обстановките пред Христов.

Втората част стартира с нови опити за гол на " тайфа полска ", само че в 58-ата минута Марин Петков от отдалеченост изненада вратаря на домакините и откри резултата в дуела.

Последваха нови дейни изяви за Полша, само че отбраната и вратарят Дамян Христов още веднъж демонстрираха постоянни изяви пред и в наказателното поле.

След този триумф воденият от селекционера Александър Димитров състав се намира на трето място в група " D " с 12 точки. Полша към момента остава водач в класирането с три точки повече.

На 10 септември в идващия мач от квалификациите българите ще одобряват полския тим в София.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР