България силно подкрепя Северна Македония да бъде съюзник в НАТО.

...
България силно подкрепя Северна Македония да бъде съюзник в НАТО.
Коментари Харесай

Захариева пожела Северна Македония в НАТО до края на годината

България мощно поддържа Северна Македония да бъде съдружник в НАТО . Това съобщи външният министър Екатерина Захариева след среща с македонския си сътрудник Никола Димитров.

Със 100% се е нараснал ползата на българския бизнес към вложения в югозападната ни съседка. Ако има добра инфраструктура, този интерес ще скочи на 200%, е упованието на външния министър.

Захариева пожела на македонците през декември да са членове на Алианса .
 Никола Димитров: Няма по какъв начин българи и македонци да са близки без взаимна респект Обновена
Никола Димитров: Няма по какъв начин българи и македонци да са близки без взаимна респект

Македонците не изгубили идентичността си, чакайки за Европейски Съюз и НАТО

Направихме голям скок, регистрира първият ни посланик за доближаването сред двете страни .

Трябва да изпълняваме контракта си , да сме сериозни към езика на омразата и от двете страни, настоя Захариева.

Първият ни посланик не пропусна да напомни, че опозицията е отсъствала от българския законодателен орган при ратификацията на контракта за влизането на югозападната ни съседка в НАТО. Подписването е единствено началото акцентира Захариева.
 НАТО притиска Гърция и Македония да ратифицират контракта за името до 15 февруари
НАТО притиска Гърция и Македония да ратифицират контракта за името до 15 февруари

Очакванията са македонският парламент да ратифицира договорката по-рано от плануваното

Тя чака Северна Македония скоро да бъде част и от Европейски Съюз. Трябва да изправим историческата неправда на неприятната инфраструктура сред двете страни, пожела външният министър. Тя желае връзките ни да са такива, че и най-лошата стихия да не повлияе на другарството ни.

Никола Димитров посочи, че страната му чака 25 години своя път към НАТО. Той регистрира, че сме дали мощ на Северна Македония да си реши проблемите . Твърдо сме решени да успеем, акцентира Димитров. Външният министър на Северна Македония желае да се поправи грешката на влошените връзки сред двете страни, белязали съдействието в годините обратно.

Двамата със Захариева са разискали обстановката в района . Много мъдрост щяла да е нужна политиците от двете страни да не се атакуват едни други. Имаме и обща история, която свързва двете страни, призна Никола Димитров.

Амбицията на двете страни е да сме същински близки , стана ясно още от коментара му. Екатерина Захариева счита, че анексиране на контракта за добросъседство със Северна Македония няма да се наложи, както предлага " Атака ". Важното е да учим децата си на истината , уверена е тя.

Никола Димитров сподели, че в страната му деликатно наблюдават дебатите тук . Няма по какъв начин да сэздавате другарство със закани, отсече външният министър на Северна Македония и добави, че имаме достоверен интерес да сме доста близки с България.

Трябва визия и мъдрост за това кой е същинският път към другарството , сподели Димитров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР