България си гарантира място на 1/8-финалите на европейското първенство при

...
България си гарантира място на 1/8-финалите на европейското първенство при
Коментари Харесай

България си гарантира място на осминафиналите на ЕвроВолей 2023

България си подсигурява място на 1/8-финалите на европейското състезание при дамите. Селекцията на Лоренцо Мичели се размина с огромна издънка против Румъния, с цел да стигне до трагичен триумф с 3:2 гейма в Торино. Резултат, който дава опция на лъвиците да погледнат и към продобиване на второто място в група В, като за задачата се нуждаят от два гейма против Швейцария през днешния ден, с цел да си подсигуряват позицията.

Подобно на срещите с Хърватска и Босна, по този начин и през вчерашния ден националките ни още веднъж бяха на приливи и отливи против съперник, който по хипотеза би трябвало да бъде в графата " наложителни ". Нашите обаче сами си направиха дуела много по-труден от предстоящото. В първия гейм националките ни имаха задатък при 22:16, само че разрешиха да се стигне до тъждество, преди да го измъкнат с 26:24. Окрилен от позитивната си игра противникът ни съкруши с 25:18 във втората част, което бе и алена лампа за отбора на Мичели.

В третия гейм България бе и най-убедителна като показване за 25:17, с цел да се стигне до нови сложни моменти в четвъртата част. Лъвиците потеглиха мощно след 10:4, само че вместо да сложат скоропостижно точка на разногласието, разрешиха дистанцията бързо да бъде свита при 14:14 и следващ поврат за 18:21. Това внесе напрежение в редиците, а румънките се възползваха и след 25:22 пратиха срещата в тайбрек. Там националките още веднъж потеглиха чудесно за 8:2 точки и отново сами се вкараха в неприятности и дистанцията се сви при 11:11. Все отново всичко приключи добре след 15:12.
 България стартира с победа присъединяване си на Евроволей 2023
България стартира с победа присъединяване си на Евроволей 2023

Лъвиците надиграха Хърватия с 3:1 гейма
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР