България ще защити намаляването на цените и премахването на роуминга

...
България ще защити намаляването на цените и премахването на роуминга
Коментари Харесай

България ще защити и в Брюксел премахването на роумунга на Балканите


България ще отбрани намаляването на цените и премахването на роуминга от страните на Балканите, които не са членове на Европейски Съюз, тъкмо както това се случи предходната година и в Общността. Нашият еврокомисар по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел ще показа пътна карта за понижаване на таксите за телефония в страните от Западните Балкани по време на конференция на Групата на ЕНП, проведена от евродепутатите Андрей Ковачев и Ливиа Ярока, съобщи БГНЕС.

" Комисар Габриел ще показа пътна карта за понижаване на цените за роуминга и за стартиране на широколентов достъп в района като метод за повишение на цифровата съгласуваност на посланиците на страните от Западните Балкани и заинтригуваните страни от бранша ", сподели Ковачев, който е заместник-председател на Групата на ЕНП, отговарящ за разширението и средиземноморската политика, оповестиха от пресцентъра на ЕНП.

Европейска вероятност и съгласуваност на Западните Балкани (Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Черна гора, Сърбия и Косово) е един от целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. По време на сегашния интервал страната ни желае да реализира забележими резултати в обезпечаването на съгласуваност със Западните Балкани - във въздушната, транспортната, цифровата, както и в просветителната сфери. Намаляването на цените на мобилния роуминг е една от тези съответни стъпки.

Към момента таксите за роуминг са неуместно високи. Например един български клиент, който е в прилежаща Македония, може да заплати към 15 евро на мегабайт мобилен интернет и към 3 евро на минута за диалог.

Представители на Европейската комисия се срещнаха в Брюксел с представители на телекомуникационните компании в Западните Балкани, с цел да обсъдят методите за понижаване на таксите за роуминг. Въпреки че компаниите са търговски организации, те могат да проучат разнообразни разновидности, да вземем за пример доброволни търговски съглашения сред самите тях. Във вторник ще стане ясно какви са последните събития в тази област и какво остава да бъде направено.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР