България ще трябва да разреши кризата в отношенията си със

...
България ще трябва да разреши кризата в отношенията си със
Коментари Харесай

България ще трябва да пусне Северна Македония към ЕС. Какво следва?

България ще би трябвало да позволи рецесията в връзките си със Северна Македония и не може да си разреши да я трансформира в замразен спор. Това не би било от изгода нито за нас, нито на Европейски Съюз и НАТО. Българските дълготрайни ползи са страната ни да не е външна граница на Европейски Съюз.

Разширяването на съюза ще подкрепи развиването на целия район във всичките му аспекти – бизнес и политически, и ще ограничи въздействието и опитите за дестабилизация от трети страни.

Българската обсада върху старта на договарянията сред Скопие и Европейския съюз ще би трябвало да бъде вдигната скоро. Показателна за това е и смяната в позицията на някогашния министър председател Бойко Борисов, чието ръководство се провали в опита си да контролира двустранните връзки и се озова в неуместната обстановка да е единственото, което стопира евроинтеграцията на съседката си и “най-близка “ страна. Сега Борисов заприказва, че Скопие бързо

Това обаче няма да е толкоз елементарно. Решаването на рецесията има минимум три аспекта.

Засега Скопие не демонстрира същинско предпочитание да отговори на българските условия за преустановяване на историческите разногласия и езика на омразата. Въпреки позитивните заявления липсват резултати в осъществяването и използването на подписания през 2017 година контракт за добросъседство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР