България ще се включи в обща кандидатура за домакинство на

...
България ще се включи в обща кандидатура за домакинство на
Коментари Харесай

Борисов: Балканите може да кандидатстват за общо домакинство на Мондиал 2030

 Ако футболистите побеждават и пълнят трибуните, ще имат нов народен стадион, даде обещание Борисов  Красен Кралев: Новият стадион може да е налице след най-много две години
България ще се включи в обща кандидатура за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година, разгласи министър-председателят Бойко Борисов.

По думите му другите претенденти ще са Сърбия, Гърция и Румъния. Изказването на премиера пристигна след четиристранна среща на високо ниво във Варна.

" Мисля, че заслужава да обсъдим предлагането на Алексис Ципрас. През 2030 година Сърбия, Гърция, Румъния и България да аплайват за общо домакинство на Световното състезание по футбол ", споделя Борисов.

Мондиал 2030 ще по-специален, защото тогава се навършват 100 години от първото осъществяване на футболната конкуренция в Уругвай. Към момента обаче България няма нито един стадион, на който може да се организира мач от най-големия футболен конгрес.

Припомнямя, че през септември Борисов повдигна тематиката за построяването на нов народен стадион. Той сподели, че страната може да отпусне към 100 милиона за ново оборудване, в случай че българският тим продължи с положителните си игри.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР