България ще се бори за медал при жените на Европейското

...
България ще се бори за медал при жените на Европейското
Коментари Харесай

България без сестри Стоеви на Европейското по бадминтон

България ще се бори за орден при дамите на Европейското отборно състезание по бадминтон, което ще се организира от 11 до 16 февруари във френския град Левин. В женския отбор са Мария Мицова, Линда Зечири, Мария Делчева, Христомира Поповска, Димитрия Попстойкова и Калояна Налбантова, а в мъжкия тим са Даниел Николов, Иван Русев, Димитър Янакиев, Алекс Влаар, Пейо Бойчинов и Стилиян Макарски.

Стефани Стоева и Габриела Стоева няма да вземат участие на европейския екипен шампионат, защото това съревнование не влиза в проектите им за тази година.

Женският отбор е в група с Украйна, Унгария и Уелс, а мъжете ще играят против Хърватия, Италия, Испания и Израел. Само спечелилите от групите не престават на четвъртфиналите. "Подготовката мина относително добре. Сестри Стоеви няма да вземат участие по тази причина се наложи да образуваме женски тим с доста млади състезателки.

Калояна Налбантова ще взе участие на европейското състезание за девойки до 15 години, което ще се организира съвсем по същото време във Франция и е втора сложена в схемата ", сподели старши треньорът на националния тим Петя Неделчева на конференция през днешния ден.

"Целите са и двата тима да преминат групите. Групите са тежки, няма да има лесни срещи, само че не е невероятно. Най-важното е да няма травми ", добави Неделчева.

Линда Зечири отсъства от конференцията, защото сега играе на шампионат в Иран. "Има добра конюнктура в тима. Отсъствието на сестри Стоеви ни сплоти като отбор. Имаме шансове да преминем групата. Няма да е елементарно, само че сме подготвени ", сподели първата ракета на България сега Мария Мицова.

"Мъжете в тима са в доста добра форма. Надявам се да завоюваме първото място в групата си ", сподели капитанът на мъжкия състав Иван Русев. Димитър Янакиев получи травма на коляното в събота по време на полуфиналите на смесени двойки на държавното състезание. Вчера той е минал проучване на ядрено-магнитен резонанс, което сподели разтежение на кръстна връзка на дясното коляно. "След 3-4 дни ще стартира да се товаря и се надявам да съм подготвен за европейското състезание. Мотивиран съм да се показва добре на шампионата ", сподели Янакиев.

Президентът на БФБадминтон Володя Златев разяснява възможностите на страната да има участничка на олимпийските игри в Токио 2020. Стефани Стоева и Габриела Стоева са сигурни за Токио, а съвсем несъмнено за Япония ще замине една от двете най-хубави състезателки сега Линда Зечири или Мария Мицова.

"Сестри Стоеви са сигурни за Токио, макар че има още съвсем три месеца до края на олимпийските квалификации. За момента сме на позиция да изпратим и жена състезателка. Мария Мицова и Линда Зечири са доста близо в международната класация една до друга, точките са им доста близки. Европейското състезание в Киев в края на април ще бъде решаващо ", разяснява Златев.

Сестри Стоеви имат доста наситена стратегия и през идващите три месеца ще вземат участие на мощни шампионати в Испания, Германия, Англия, както и на шампионата на Европа в Киев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР