България ще проведе третите си парламентарни избори само за една

...
България ще проведе третите си парламентарни избори само за една
Коментари Харесай

Euractiv: Политическата криза в България ще доведе до трети за годината парламентарни избори

България ще организира третите си парламентарни избори единствено за една година, защото Народното събрание ще бъде разхлабен в средата на септември, а президентът би трябвало да насрочи предварителни избори в края на октомври или началото на ноември.

Това пише  в публикация, озаглавена " Политическата рецесия в България ще докара до трети за годината парламентарни избори ".

В същото време в страната ще се проведат и президентски избори, на които актуалният държавен глава Румен Радев е избран за безспорен любимец.

Третият мандат за сформиране на държавно управление беше връчен на Българската социалистическа партия (БСП), само че макар че водачът Корнелия Нинова разгласи, че нейната партия ще постави всички старания за образуване на постоянно държавно управление, възможностите остават дребни.

Партията ще забави процедурите с три седмици, с цел да разреши на Народното събрание да одобри актуализацията на националния бюджет.

Най-малката парламентарна група " Изправи се.БГ! Ние идваме " и реформаторската дясноцентристка коалиция " Демократична България " оповестиха, че няма да поддържат държавно управление, препоръчано от Българска социалистическа партия.

От своя страна най-голямата групировка в Народното събрание " ИТН " към този момент съобщи, че упорства за нови избори след отменяне на препоръчаното държавно управление.

Всички разновидности за сформиране на държавно управление без присъединяване на партията на някогашния министър председател Бойко Борисов ГЕРБ са изиграни, като единственото ясно болшинство в българския парламент е анти-ГЕРБ.

Източник: Frognews.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР