България ще предостави нова хуманитарна помощ за Украйна в размер

...
България ще предостави нова хуманитарна помощ за Украйна в размер
Коментари Харесай

България ще предостави нова хуманитарна помощ на Украйна

България ще даде нова филантропична помощ за Украйна в размер на 293 376 лв., която да подкрепи страната за справяне с тежката филантропична конюнктура вследствие на продължаващата съветска експанзия, реши държавното управление на днешното си съвещание. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Решението е удостоверение на поредната позиция на страната ни в поддръжка на напъните на Европейски Съюз и интернационалната общественост за облекчение на страданията и подкрепяне на украинското население.

Хуманитарната помощ ще бъде разпределена на три равни вноски към Хуманитарния фонд за Украйна/Бюрото на Организация на обединените нации на съгласуване на филантропичните действия (ОСН), Детския фонд на Организация на обединените нации и Международния комитет на Червения кръст (тематичен зов за хора с увреждания). Финансирането ще бъде обезпечено от средства по бюджета на Министерството на външните работи, предопределени за развиване и филантропична помощ.

Припомняме, че във вчерашния ден президентът на Украйна Володимир Зеленски за следващ път благодари на премиера акад. Николай Денков за помощта, предоставена от България на Украйна. Двамата се срещнаха в Гърция, на неофициалната вечеря, проведена от премиера Кириакос Мицотакис за водачите на страните от Западните Балкани и балканските страни от Евросъюза.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР