България ще предостави над 16 милиона евро помощ на Украйна.

...
България ще предостави над 16 милиона евро помощ на Украйна.
Коментари Харесай

Предоставяме над 16,5 млн. евро помощ на Украйна

България ще даде над 16 милиона евро помощ на Украйна. Депутатите одобриха законопроект за одобрение на Гаранционното съглашение сред Европейска комисия и България за даване на изключителна макрофинансова помощ за Украйна.
Прочетете още
На първото четене " за " гласоподаваха 116 депутати, " срещу " гласоподаваха 48 депутати, а 6 депутати гласоподаваха " въздържал се ". Ратификацията мина и на второ четене с гласували 114 депутати " за ", 50 " срещу " и 7 " въздържал се ".

Помощта е ориентирана към подкрепяне на макрофинансовата стабилизация на Украйна и подсилване на потенциала ѝ за възобновяване. Макрофинансовата помощ се дава под формата на заеми и грантове.

Предвидено е общият размер на заемите до 6 милиарда евро да се употребяват с покритие от 70% посредством платени хранителни запаси, като 9% от тях са за сметка на бюджета на Европейски Съюз, а страните членки подсигуряват до 61% от цената на заемите.
Гаранциите, които страните членки би трябвало да обезпечат са в общ размер на 3 660 млн. евро, като за установяване на размера на гаранционната вноска на всяка страна членка се употребява делът, който нейният брутен народен приход съставлява в Брутния народен приход на Европейски Съюз.
Необходимите гаранции по помощта, които България следва да даде, възлизат на 16 654 646 евро.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР