България ще повиши степента на предупреждение за опасност заради новия

...
България ще повиши степента на предупреждение за опасност заради новия
Коментари Харесай

Правителството умолява да не се пътува до Китай

България ще увеличи степента на предизвестие за заплаха поради новия ковид до предпоследната четвърта степен. Всички идващи от страни, наранени от болестта, ще бъдат поставяни под домашна карантина. Тези, които не се усещат добре, ще бъдат одобрявани във Военномедицинска академия.

" Най-високият код (за опасност) е пета степен, предлагам да преминем в четвърта степен, което е мощна рекомендация, да кажем съвсем възбрана, за пътешестване до Китай на български жители ", изясни министърът на външните работи Екатерина Захариева в събота на изключителната среща при премиера поради разпространяването на вируса

" Умолявам, предизвестявам, упорствам и аз се надявам всеки български жител, който е там или желае да пътува за Китай, да осъзнава, че ние не можем да забраним да отиват там, или да се върнат - както виждате, харчим доста пари, с цел да си ги прибираме. Но в идващите седмици … умоляваме ги и настояваме да не пътуват, в случай че не е нещо жизненоважно ", прикани министър председателят Бойко Борисов по време на диалога си с министрите на външните работи, финансите, вътрешните работи и опазването на здравето..

Той повтори, че управляващите не " не разрешават, само че умоляват и упорстват " да не се пътува към Китай. Премиерът уточни, че има риск за увеличение на опасността за околните им в България.. Премиерът сподели на министрите, че би трябвало да изясняват " доста деликатно и възпитано ", че вирусът е голям риск за всички.

“Много деликатно проследете китайските жители, които са били в Китай по Нова година. Всички би трябвало да минат през карантинен интервал. Това не е (насочено) против Китай, просто страховете в света към този момент са огромни и ние сме длъжни, до момента в който се откри решение, оптимално да ограничим придвижването ", лаза Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР