България ще поръча допълнително над 3 милиона дози РНК ваксини,

...
България ще поръча допълнително над 3 милиона дози РНК ваксини,
Коментари Харесай

България ще поръча допълнително над 3 милиона дози ваксини от Пфайзер и Модерна

България ще поръча в допълнение над 3 милиона дози РНК ваксини, разгласи министърът на опазването на здравето в границите на днешното държавно съвещание.
„ Във връзка с данните, които имаме на равнище Европейски съюз и опциите за понижени доставки към страната на на Оксфорд и Астра Зенека, предлагаме да поръчаме в допълнение количество ваксини, което да бъде съразмерно разпределено на база на популацията на нашата страна в размер на 2 897 694 дози от имунизацията на Пфайзер/Бионтех и 460 000 дози от имунизацията на Модерна “, съобщи Ангелов.
 Над 80% от аптеките у нас към този момент са свързани със системата за верификация на медикаментите Над 80% от аптеките у нас към този момент са свързани със системата за верификация на медикаментите
Около 33 милиона фалшифицирани и незаконно популяризирани медицински произведения са били регистрирани в Европа през 2020 година. Това съо...
Министърът на опазването на здравето уточни, че доставката на в допълнение количество ваксини е допустима предвид на съвещанието на Управляващия съвет, така наречен „ Steering Board “, образуван от Европейска комисия по въпроса с имунизациите, и спомагателното съглашение за имунизациите, което е подписано сред Европейската комисия и производителите на медикаменти Пфайзер и Бионтех.
„ Считаме, че с сегашното предложение страната ще обезпечи задоволително количества дози ваксина, с цел да могат всички български жители да имат опцията да избират с коя ваксина да се имунизират и по този метод да получим извънредно положително покритие на популацията и реализиране на така наречен групов имунитет “, добави министър Костадин Ангелов.
Министър-председателят подсети, че досега страната ни е отделила милиони за обезпечаването на ваксини за българските жители. Ще бъдат отпуснати и в допълнение средства за ваксини, с цел да се приложи имунизационният проект допустимо най-бързо. Министър-председателят изрази убеденост, че посредством интензивно имунизиране обстановката с пандемията може да бъде удържана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР