България ще има все по-добри и бързи транспортни връзки, заяви

...
България ще има все по-добри и бързи транспортни връзки, заяви
Коментари Харесай

Транспортният министър Н. Събев: Махам служебните коли в БДЖ, ще ползват обществен жп транспорт

България ще има все по-добри и бързи транспортни връзки, съобщи в Русе министърът на превоза Николай Събев, който взе присъединяване в полемиката за опциите за възобновяване на гражданските полети сред Русе и София. На форума стана ясно, че от Русе до София се лети за 45 минути, а е изцяло оптимистично това да се случи още през април, съобщи още БГНЕС.

Полетът от Русе до София е 45 минути, заяви притежателят на самолетната компания " Gullivair " Янко Иванов, който е изхвърчал от София в 8:30 часа тази заран и е кацнал в 9:15 часа на летище Русе.

Имаме транспортьор, специалисти и институции, които желаят летището да проработи, съобщи транспортният министър Николай Събев. И страната, и общината са ангажирани с цялата подготовка на летището, с цел да дава отговор на условията за сигурност, да завърши оптимално бързо като за това са нужни 2,6 милиона лв., заяви още новият транспортен министър.

Според него летищата, авто- и жп гарите би трябвало да се преглеждат като транспортни центрове, в които потребителят не губи време, а от едно място употребява разнообразни типове превоз и даже може да пътува с един билет.

Събев заяви, че през вчерашния ден е провел координационна среща с вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов и новината след нея е, че стартира разискване на транспортната карта на страната и ускорение на инфраструктурни планове.

По тематиката за облекчение на трафика на тежкотоварни коли през Дунав мост при Русе, министърът съобщи, че ще бъде направено документално предложение за дейностите за ускорено прекосяване на пасажери и товари.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР