България ще има газ през зимата, и при това на

...
България ще има газ през зимата, и при това на
Коментари Харесай

Министър Стоянов: България ще има газ през зимата, и при това на поносими цени

България ще има газ през зимата, и освен това на търпими цени. Това увери в студиото на „ На Фокус ” министърът на стопанската система Никола Стоянов.

„ Сигурност ни дава това, че приказваме с всички снабдители и имаме варианти, в това число, че интерконекторът е подготвен ”, съобщи той.

„ По-трудно е за едно служебно държавно управление да взима ограничения, само че още от първия ден работим по всички тематики за газ, горива, ток. Според мен няма да има семейства без ток. Сигурно обаче ще има бизнеси, които ще банкрутират поради рецесията. Целта ни е те да бъдат по-малко ”, разясни Стоянов.Според него инфлацията няма да се увеличи повече. И добави, че чака спад в цените на горивата.

На въпрос какъв брой подвластна е българската стопанска система от Русия, той сподели следното:„ Страната ни е най подвластна от Европейски Съюз. 60-70% от износа ни отива натам. Подкрепям икономическите наказания против съветската страна ”.По думите му България не купува съветски газ от „ Газпром ” по никакъв метод сега.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР