България ще евакуира над 4000 български граждани от Украйна, които

...
България ще евакуира над 4000 български граждани от Украйна, които
Коментари Харесай

България евакуира над 4000 души от Украйна, поискали защита у нас за часове

България ще изтегля над 4000 български жители от Украйна, които са поискали отбрана у нас в първите няколко часа от началото на почналата война, стана ясно от изявлението на президента Румен Радев в четвъртък. От думите му се разбра, че с изключение на всички свои жители в нападнатата страна България е подготвена да одобри и украински жители.

" Изключително значима за нас е ориста на нашите сънародници в Украйна. Над 4000 е броят на хората в Украйна, които към този момент желаят евакуация ", заяви Румен Радев и увери, че страната ще направи всичко допустимо тези наши сънародници да бъдат евакуирани.

Отворени сме и за всички украински жители, които желаят да потърсят леговище в България, съобщи добави президентът.

Министър-председателят Кирил Петков добави, че Министерство на вътрешните работи и ДАНС ще спомагат за скоростното култивиране на документите на хората. В напъните ще се включи и Министерството на туризма, като ще се ангажират и хотели, които да одобряват хората.

В срещата на " Дондуков " 2 участваха ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, министър-председателят Кирил Петков, министърът на защитата Стефан Янев, министърът на външните работи Теодора Генчовска, вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на превоза и известията Николай Събев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, шефът на работа „ Военно разузнаване “ бригаден военачалник Венелин Венев и ръководителят на ДАР Антоан Гечев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР